Haberler

Şehitkamil'de Budanan Ağaçlar Yakacak Oluyor

Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budamalarından elde edilen odunları dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtıyor.

Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budamalarından elde edilen odunları dar gelirli ailelere yakacak olarak dağıtıyor.

Şehitkamil Belediyesi, dar gelirli ailelerin kış aylarında yakacaklarını temin etme noktasında örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Şehitkamil ilçesi sınırları içinde yer alan yeşillik alanlar, yol kenarları, park ve bahçelerde budaması yapılan ağaçlardan elde edilen odunlar, kış aylarına girmeden dağıtılmaya başlandı. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait fidanlık alanında dar gelirli ailelere verilmek üzere biriktirilen odunlar, burada titizlikle çalışan işçiler tarafından hızar makinesiyle küçültülerek depoda istifleniyor. Daha sonra 50'şer kilogram halinde çuvallara doldurulan odunlar, Şehitkamil Gıda Bankası tarafından belirlenen dar gelirli ailelerin evlerine araçlarla teslim ediliyor. Her yıl düzenli olarak Şehitkamil Belediyesi tarafından dağıtılan odunlarını teslim alan aileler, kışı sıkıntısız geçiriyor. Her aileye 10 çuval halinde 500 kilogram olarak dağıtılan odunların bu yıl bin aileye ulaştırılması hedefleniyor.

500 TON YAKACAK ODUN DAĞITILIYOR

Şehitkamil Belediyesi, uzun ve soğuk geçen kış şartlarında, ihtiyaç sahibi vatandaşların odun bulmakta zorluk çekmemesi için toplam 500 ton odunu ailelere yakacak olarak dağıtarak ilçedeki ısınma sorununa çözüm getirmiş oluyor.

Odun dağıtımına ilişkin değerlendirmede bulunan 29 Ekim Mahalle Muhtarı Ali Öztürk, "Şehitkamil Belediyemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik odun dağıtımı gerçekleştiriyor. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yol kenarlarında, parklarda, yeşillik alanlarda bulunan ağaçların budamasını yapıyor. Budanan ağaçlardan elde edilen odunlar da dar gelirli vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Bu proje, çok başarılı bir çalışmadır. Bu önemli çalışmayı gerçekleştirilen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine çok teşekkür ederim" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title