Haberler

Şehitkamil Belediyesinden Bonzai Uyarısı

Güncelleme:

Şehitkamil Belediyesi, son günlerde yaşanan Bonzai olaylarına dikkat çekmek gençleri ve aileleri uyarmak için broşür hazırlayarak mahallelerde dağıtıyor.

Şehitkamil Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında son günlerde yaşanan Bonzai olaylarına dikkat çekmek gençleri ve aileleri uyarmak için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve TUBİM ile birlikte broşür hazırlayarak mahallelerde dağıtıyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, TUBİM ve Şehitkamil Belediyesi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında basılan broşürlerle gençlerin ve okul çağındaki çocukların Bonzai konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Sosyal sorumluluk anlayışı ile projeler hazırladıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Okullarımızın açılmasıyla birlikte Emniyet Müdürlüğümüz ve TUBİM koordinasyonunda yapmış olduğumuz çalışma sırasında bir broşür hazırladık. Bizim bu broşürdeki amacımız velilere, gençlere bunu ulaştırabilmek. Özellikle okul çağındaki çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak istiyoruz. Tabi insanlar merakla bir şeye bulaşıyorlar. Fakat ondan sonra kurtulmak mümkün değil. Son dönemde sentetik uyuşturucu olarak adlandırılan Bonzai'nin çok rahat ulaşılabilecek noktada olması ve kullanımında ani ölümlere sebep olması münasebetiyle biz buna toplumsal ve sosyal duyarlılık projesi çerçevesinde ele aldık. İlk etapta bastırmış olduğumuz bu broşürle birlikte evleri gezeceğiz çocukların, gençlerin bilinçlenmesini sağlayacağız" dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana toplumun her sorununa eğilmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Fadıloğlu, "Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde bu çalışmaları koordineli bir şekilde götüreceğiz. Amacımız daha sağlıklı daha nitelikli bir gençlik yetiştirebilmek. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben kurumlar arası işbirliği çerçevesinde verdikleri destekten dolayı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve TUBİM'e yürekten teşekkür ediyorum. Belediyecilik demek, insanın doğumundan, ölümüne kadar yaşadığı süreçler içerisinde karşılaştığı her mesele ile ilgilenmektir. Yani bu eğitim meselesi olabilir, barınma meselesi olabilir, yiyecek meselesi olabilir. Belediye olarak her türlü meselesiyle iç içesiniz. Bu iş benim işim değil deyip kenara geçmek söz konusu olamaz. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren toplumun her kesimini ilgilendiren konularda çalışma yaparken işin uzmanı kuruluşlarla çalışıyoruz. Bu iş bizim işimiz değil doğrudur. Ama bu işi aslı olarak yapanlara destek sağlayacak sahada olan belediyedir. Ev ev girip çıkan biziz. Okullarda yapmış olduğumuz çalışmalarda öğrencilere ulaşan biz isek onların bu konuda bilinçlenmesini sağlamak adına bizimde katkı vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Bunun için bu projeye destek verdik" şeklinde konuştu.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Gaziantep Sorumlusu İsmail Uzkar yaklaşık 4 yıldır Şehitkamil Belediyesi ile ortak projeler yürüttüklerini ifade ederek, "Belediyemizin aile merkezlerinde uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında konferanslar veriyoruz ve bu çok etkili oluyor. Bu nedenle Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugünkü çalışmamız olan ve son günlerde ülke gündemimizi meşgul eden Bonzai olarak bilinen ama gerçekte sentetik bir uyuşturucunun önlenmesi noktasında broşür hazırlandı. Bu gerçekten çok anlamlı sebebi şudur, uyuşturucu maddeye başlayan kişilerin uyuşturucu madde bağımlısı olmadan önce herhangi bir eğitim almadığını, uyuşturucu maddelerin zararlarını yeterince bilmediğini biliyoruz. Bu dünyada ülkemizde ve ilimizde yapılan araştırmalarımızda ortaya çıkmış bir durumdur. O nedenle gençler bağımlı olmadan önce önleme noktasında bu bilgilerin gençlere ulaşmasını sağlamak açısından broşür gerçekten en etkili yöntemlerden biri. Çünkü bir broşür yılların birikimini hepsinin toplandığı bir yerdir. Onun için bugün burada Başkanımıza bu anlamlı desteğinden dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca örnek bir proje yani bağımlılıkla ilgili herkese düşen bir görev mutlaka vardır. ve ilimizde bu anlamda önleme noktasında çok ciddi destekler alıyoruz. TUBİM il temas noktası olarak bu bilginin vatandaşlara ulaşması açısından hakikaten örnek bir projedir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Şehitkamil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title