Haberler

Şehitkamil Belediyesi Kurtuluş Düğünü ile Büyüledi

Şehitkamil Belediyesi'nin Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği 'Kurtuluş Düğünü' izleyenleri büyüledi.

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) sahnelenen 'Kurtuluş Düğünü' gösterisine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, AK Parti Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Kılıç ile Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Musa Yıldız, İl Genel ve Şehitkamil Belediyesi Meclis üyeleri, gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren sosyal tesislerde eğitim gören öğrencilerin kurtuluş mücadelesini anlatan şiirleri okuması ve konseri ile devam etti. Öğrencilerin gösterisinden sonra Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu ile içlerinde öğretmenden doktora, ev hanımından öğrenciye ve birçok meslek grubundan 70'in üzerinde gönüllünün performansıyla sergilenen 'Kurtuluş Düğünü' gösterisi sahnelendi. Şehitkamil ve Şahinbey'in kurtuluşu, Gaziantepli kadınların günlük yaşamı, Gaziantep yöresine ait ninni, karayılanın temsili (sinsin oyunu), dokuzlu, susam ve kırıkçam oyunları, Fransız askerlerinin Gaziantep topraklarından atılmasının canlandırıldığı gösteri, aba güreşi, şirinnar, karşılama oyunları ve kurtuluş sonrası Gaziantep halkının sevinç, birlik ve beraberlik duygularının davul, ritimle canlandırılmasıyla son buldu. Gaziantep halkının kahramanlık destanının anlatıldığı gösteri, alkış yağmuruna tutuldu.

Gaziantepli olmaktan dolayı bir kez daha gurur duyduğunu söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Böyle güzel bir koreografiyi izlemekten dolayı ben bir Gaziantepli olarak çok büyük gurur duydum. Bu konuda emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere buradaki organizasyonda görev alan ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu koreografi hocamız tarafından ilk defa sergileniyor. Buradaki asıl anlatılmak istenen Gaziantep savunmasını canlı bir şekilde bizden sonraki çocuklarımıza aktarabilmektir. Bu etkinlik folklorik olarak sergilenmek adına yapılan bir program. Burada görmüş olduğunuz ekibin hepsi gönüllük esasına dayanarak görev almış ve folklorde Türkiye 4.'sü olan bir ekip. Şehitkamil Belediyesi olarak bu sene çok farklı bir konsept içerisinde 25 Aralık etkinliklerini gerçekleştirdik. Amacımız yalnızca protokolle bayram kutlamak değil. Asıl amacımız sizlerle, halkımızla, vatandaşlarımızla birlikte olabilmek. Bundan sonraki süreçte de 25 Aralık ve bunun gibi önemli günlerimizi en güzel şekilde kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Fadıloğlu, gösteri sonunda Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu'na ve gönüllü oyunculara teşekkür ederek, çiçek verdi. Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Musa Yıldız ise, kültürel ve sportif faaliyetlere büyük destek veren Başkan Fadıloğlu'na plaket takdim etti. Herkesin beğenisini kazanan ve renkli görüntülere sahne olan program, toplu fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.

'Kurtuluş Düğünü' gösterisini ilgiyle izlediklerini dile getiren vatandaşlar, "Şehitkamil Belediyemiz sosyal ve kültürel anlamda çok güzel çalışmalarda bulunuyor. Bizlere her gün farklı etkinlikler sunarak sosyalleşmemizi sağlıyor. Bu gece sahnelenen gösteri tek kelimeyle mükemmeldi. Geçmişte atalarımızın nasıl onurlu bir mücadele verdiğini gördük. Bizler de Gaziantepli olmaktan dolayı gurur duyuyor ve bizlere unutamayacağımız bir gece yaşatan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Belediyespor Gaziantep Şahinbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title