Haberler

Şehitkamil Belediyesi Halk Kültürünü Yaşatıyor

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, geniş öğrenci portföyü ile gerçekleştirdiği birbirinden önemli projelerde Gaziantep’e özgü yöresel oyunları, türküleri ve tavırları sevdirerek öğretmeye devam ediyor.

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, geniş öğrenci portföyü ile gerçekleştirdiği birbirinden önemli projelerde Gaziantep'e özgü yöresel oyunları, türküleri ve tavırları sevdirerek öğretmeye devam ediyor.

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu yarışmalarda, festivallerde, özel günlerde sahneye yansıttığı başarılı performanslarla her yıl ülke genlinde önemli başarılar elde ediyor. Spor okullarındaki farklı yöre çalışmalarıyla 'Türk halk kültürüne' büyük hizmetler veren Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu çalışmalarına Şehitkamilli gençler büyük ilgi gösteriyor. Hummalı çalışmalarla yarışma ve gösterilere hazırlanan genç yemenilerin sahneye yansıttıkları performans, izleyenlerin büyük beğenisini kazanıyor. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Gaziantep İl Temsilciliği tarafından 28 Şubat Pazar günü Kamil Ocak Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan Kulüpler Arası İl Şampiyonası'na geleneksel düzenlemeli dal ve geleneksel düzenlemesiz dal kategorilerinde hazırlanan genç oyuncular, şampiyonadan başarılı sonuçlarla ayrılmak istiyor. Genç yemeniler, Gaziantep'i gençmiş yıllarda olduğu gibi yeni sezonda da Bölge ve Türkiye Şampiyonaları sahnesinde başarıyla temsil etmeyi hedefliyor.

YEŞİL-SİYAHLI YEMENİLER MORAL BULDU

THOF Kulüpler Arası İl Şampiyonası'nda 4 farklı kategoride yarışacak olan Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu üyelerini ziyaret eden ve yapılan çalışmaları izleyen Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Uğur Duyar, birlikte yeşil-siyahlı kulüp yöneticileri ve çok sayıda sporcu velisi, Şehitkamilli yeminlere yarışma öncesinde başarı ve şans diledi. Ziyaret esnasında yarışma performanslarını sahneye yansıtan yeşil-siyahlı oyuncular ise başarı sözü verdi. Genç yemeniler, Gaziantep halk kültürünü en doğru oyun, tavır ve figürlerle yaşatabilmek adına bundan sonraki süreçte de çalışmalarını ara vermeden sürdüreceklerini söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Uğur Şehitkamil Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

title