Haberler

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdam Kurası Töreni

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Bizler bu topraklarda vatan müdafaası için bedel ödedik.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Bizler bu topraklarda vatan müdafaası için bedel ödedik. Bu milletin evlatları gerektiğinde yine bedeller ödemeye devam edecek ve bundan kaçınmayacaklardır." dedi.

Ramazanoğlu, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin bir otelde düzenlenen kura törenindeki konuşmasında, vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Şehitlerin, "Vatan sevgisi imandandır" hadisi şuuruyla peygamberlikten sonra gelen en yüce makama kavuştuğunu ve Hazreti Muhammed'e komşu olduklarını ifade eden Ramazanoğlu, "Bizler bu topraklarda vatan müdafaası için bedel ödedik. Bu milletin evlatları gerektiğinde yine bedeller ödemeye devam edecek ve bundan kaçınmayacaklardır." ifadesini kullandı.

Şehit ve gazi yakınlarının kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"Siz değerli kardeşlerimize hizmet etmek, hizmeti vazife bilmek, devlet ve millet olarak bizlerin temel görevidir. Sizlerin göstermiş olduğu büyük fedakarlıklar karşısında bizler de aynı ruhla, aynı inançla, aynı fedakarlıkla çalışmaya devam edeceğiz. Acılarımızı birlikte hafiflettik, yaralarımızı birlikte saracağız.

Hükümet olarak şehit yakınları ve gazilerimiz için ne yapılması gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Şehit yakınları ve gazilerimize, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda destek sağlamaya devam ediyoruz. Faizsiz konut kredisi uygulaması, eğitim, sağlık ve ulaşım desteği gibi birçok alanda sosyal yaşamı kolaylaştıran iyileştirmeler yaptık. Şehit yakınları ve gazilerimize herhangi bir sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın sosyal yardım alabilme imkanını getirdik."

Milletin kardeşliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Ramazanoğlu, "Aziz vatanımızda bayrağı, dili, dini, inancıyla, insan hak ve özgürlüklerini koruyarak birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edeceğiz." diyerek konuşmasını tamamladı.

"Kapsamı genişletiyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da şanla ve şerefle vatan uğruna kanlarını, canlarını ortaya koymuş şehitlere Allah'tan rahmet diledi, gazilere minnet ve şükranlarını sundu.

Soylu, 1996'dan itibaren başlayan şehit ve gazi yakınlarının kamuya atanması uygulaması kapsamının, AK Parti hükümetleri döneminde genişletildiğini ve bugüne kadar 30 bin 892 kişinin kamuya atandığını kaydeden Soylu, geçen yıl 16 Aralık'ta bir atama gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise ilk atamanın yapıldığını belirterek, "Bu istihdam atamalarında hem adımlarımızı sıklaştırıyoruz, hem de kapsamı genişletiyoruz." dedi.

Terörle Mücadele Kanunu'nda geçen hafta bazı değişiklikler yapıldığını anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"Başbakan'ımızın talimatıyla yapılan değişiklikle bu atamalardaki 45 yaş sınırı esnetilmiştir. Artık yararlanacak başka bir hak sahibi yoksa 45 yaşın üzerindeki şehit ve gazi yakınlarımızın da bu haktan istifade edebilmesinin önü açılmıştır. Ayrıca istihdam hakkından sadece şehit eş ve çocuklarının değil anne ve babalarının da yararlanmasına imkan tanıyan düzenleme hayata geçilmiştir. Bu devlet, evlatlarına ve onların emanetlerine her zaman sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Teröristlerin hedefi bu ülkenin birliğini bozmaktır ancak hedeflerine asla ulaşamayacaklardır."

Ailesinin rızkı için kendi güneşinde fedakarlık edip, ülkenin ekonomisine güneş olmak için yerin yüzlerce metre altında uğraş veren madencilerin vazife başındayken Soma ve Ermenek'te şehit olduklarını ifade eden Soylu, "Bu kardeşlerimiz inanıyoruz ki hainlerin kurşunlarıyla, tuzaklarıyla şehit edilmiş kardeşlerimizle şehitlerin serdarı Hazreti Hamza'ya yoldaş olmuşlardır. Keza evinden işine gitmek için servis beklerken veya hiçbir günahı yokken bu şekilde hain tuzaklarla karşı karşıya kalanlara da devletimiz sahip çıkmaktadır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Politika Güncel Haberler

title