Haberler

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Arslan Son Yolculuğuna Uğurlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehit Uzman Jandarma Çavuş Arslan'ın cenazesinin babaevine getirilişi Yakınlarının şehit için ağıt yakması Şehit Uzman Jandarma Çavuş Arslan son yolculuğuna uğurlandı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yaralandıktan sonra GATA'da şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan, memleketi Konya'da toprağa verildi Şehidin amcası Arslan: "Güle güle Nebim. Bugün seni gelin ettik. Al bayrağınla geldin" Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı GATA'da şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan'ın naaşı Konya'da defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Arslan'ın cenazesinin babaevine getirilişi

Yakınlarının şehit için ağıt yakması Şehit Uzman Jandarma Çavuş Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yaralandıktan sonra GATA'da şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan, memleketi Konya'da toprağa verildi

Şehidin amcası Arslan: "Güle güle Nebim. Bugün seni gelin ettik. Al bayrağınla geldin"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı GATA'da şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan'ın naaşı Konya'da defnedildi.

Şehit Arslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Akşehir ilçesi Değirmenköy Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada tabuta dokunan yakınları, "Sen ölmedin, yanımızda, aramızdasın. Biz ayaktayız, yıkılmadık. Gavurlar ölsün. Sen gitsen de biz varız. Boynumuzu büküp, kimseyi sevindirmeyeceğiz. Uyuma, gardaşların burada. O ölmedi hep yaşıyor" diyerek, teröre tepki gösterdi.

Dik duruşuyla dikkati çeken amca Ramazan Arslan ise "Güle güle Nebim. Bugün seni gelin ettik. Al bayrağınla geldin" diye tepki gösterdi.

Daha sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Değirmenköy mezarlığına getirildi. Binlerce kişi tarafından karşılanan ve bir süre omuzlarda taşınan şehidin tabutuna sarılan kardeşleri, gözyaşı döktü. Bu sırada yakınları, "Ağlamayın, bugün ağlama günü değil. Kimseyi güldürmeyin" dedi.

"Kahrolsun PKK" sloganlarının atıldığı törende, kılınan cenaze namazının ardından Arslan'ın naaşı, tekbirler eşliğinde Değirmenköy mezarlığına defnedildi.

Törene, Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile binlerce kişi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Arslan Diyarbakır Konya Politika Güncel Haberler

title