Haberler

Şehit Uzman Çavuş Özdemir'in Babaevinin İnşaatı Sürüyor

Diyarbakır'da şehit olan Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki ailesi için inşa edilen evin yüzde 60 tamamlandı.

Diyarbakır'da şehit olan Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki ailesi için inşa edilen evin yüzde 60 tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 Ocak'ta düzenlenen operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in babaevinin mart ayında başlanılan inşaatının hızla ilerlediğini belirterek en kısa sürede evi tamamlayarak aileye teslim edeceklerini söyledi.

Evin yapıldığı bölgenin rakımının yüksek olduğunu ve hava şartlarının zaman zaman ağırlaştığını ifade eden Yılmaz, "Birkaç hafta önce evin yapıldığı alanda kar vardı. Dolayısıyla rakımı çok yüksek yere yapılan evin inşaatı, zaman zaman aksayabilir ama ekipler büyük gayret ve özveri göstererek evin tamamlanması için ellerinden geleni yapıyor." dedi.

Yılmaz, evin yüzde 60 oranında bittiğini de aktararak "Daha önce kamuoyu ile paylaştığımız ve şehit ailesine söz verdiğimiz çerçevede evimizin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. ancak iklimin müsaade ettiği oranda döküm ve diğer inşaat işlerini sürdürebiliyoruz. Bunun dışında hiçbir sorun yok." diye konuştu.

Binanın 3 katlı olacağına işaret eden Yılmaz, "Evin 2 katının kaba inşaatı bitti. Allah izin verirse söz verdiğimiz gibi evi en güzel şekilde hazır ederek aileye teslimini yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın." diye konuştu.

Yılmaz, şehit ailelerine her zaman sahip çıktıklarına ve çıkmaya devam edeceklerine dikkati çekerek "Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bazı yatırımlarımıza şehitlerimizin ismini veriyoruz. Bunlar siyasetin malzemesi olacak konular değil. Şehitler bizim ortak değerlerimiz çünkü biz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde burada asayiş ve huzur içerisinde yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer şehit ailelerine verilen sözlerin de sonuna kadar takipçisi olduklarını anlatan Yılmaz, verilen bütün sözlerin yerine getirildiğini de kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Enver Yılmaz Diyarbakır Ordu Politika Güncel Haberler

title