Haberler

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç'ın Ailesi Patlamanın Acısını Yaşıyor

Mete Saraç'ın Afyonkarahisar'da oturan ailesi, oğullarının ismini taşıyan kışlada böyle acı bir olay olmasının hüznünü yaşıyor.

Mete Saraç'ın Afyonkarahisar'da oturan ailesi, oğullarının ismini taşıyan kışlada böyle acı bir olay olmasının hüznünü yaşıyor. Afyonkarahisar'ın Harb-İş Mahallesi'ndeki evinde yaşayan 77 yaşındaki şehit babası Mehmet Saraç, Olayı duyunca büyük üzüntü yaşadık. Acımız çok büyük dedi.

Tüm Afyonkarahisarlılar gibi patlamayı ve sarsıntıyı hissettiklerini, alice deprem olduğunu düşündüklerini belirten Mehmet Saraç, şunları söyledi

Hemen televizyonlardan olayı anlamaya çalıştık. Öğrenince çok üzüldük. Sabaha kadar uyumadık. Mete'nin ismini taşıyan kışlada böyle bir olay yaşandığı için duygulandık. Oğlum 1993 yılında İran üzerinden gelen teröristlerce şehit edilmişti. O zaman Türk Silahlı Kuvvetleri oğlumun isminin yaşaması için bu kışlaya isminin verilmesini uygun gördü. Bizim bir talebimiz olmamıştı. Oğlum Mete terörist girişini haber alınca 3 askeriyle birlikte araziye çıkmış. Kendisiyle birlikte 4 kişilik tim halinde tarama yaparken teröristlerle karşılaşmış. Hemen mevzi almışlar. Telsizle yardım istemişler. Gelen askerlerle birlikte 10 kişi olmuşlar. Karşılarındaki teröristler 70 kişiymiş. Oğlumla birlikte o gün orada 10 şehit verdik. Hemen yakındaki karakolda da 11 şehit verilmiş. Acımız büyük.

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu kışlaya ismini veren Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mete Saraç, 15 Eylül 1993 tarihinde şehit düştü. Bir grup PKK militanı, Van'ın Çatak İlçesi'ne bağlı Konalga Köyü Jandarma Karakolu'nu koruyan askeri timlere ateş açtı.Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldında 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 9 er şehit oldu. PKK militanlannca şehit edilen 11 askerden Jandarma Uzman Çavuş 22 yaşındaki Mete Saraç, Afyonkarahisar Hava Şehitliği'nde defnedildi. Aynı saldırıda Saraç ile birlikte Astsubay Ali Uğur, Onbaşı Yıfanaz Gökçen, Onbaşı Ali Çakır, Erler; Muammer Karacaer, Satılmış Taşdelen. Selahattin Tokat, Murat Ozcelebi, Cuma Yıidız, Zekai Çamur ve Ramazan Çakır şehit oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title