Haberler

Şehit Uzman Çavuş Karaman'ı İskilip'te 15 Bin Kişi Uğurladı

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Kadir Karaman, memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'nde 15 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Kadir Karaman, memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'nde 15 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehit uzman çavuş Karaman'ın, teyzesi Leyla'nın eşi uzman çavuş olan Nuh Özdemir de geçen ocak ayında Diyarbakır'da şehit olmuştu. Şehit eşi Leyla Özdemir, kendisiyle aynı kaderi paylaşan şehit yeğeninin eşi Serap Karaman'a sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Kulp'un Demirli Köyü kırsalında terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden uzman çavuş Kadir Karaman'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Merzifon Havalimanı'na getirildi. Buradan da karayolu ile memleketi Çorum'un İskilip İlçesi'ne getirilen şehidin cenazesini karşılayan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin babası 55 yaşındaki Nazif Karaman güçlükle ayakta dururken, annesi 50 yaşındaki Ayşe Karaman gözyaşlarına boğuldu. 2 yıllık evli ve 4 aylık hamile olan eşi 26 yaşındaki Serap Karaman ise fenalık geçirdi.

Şehit uzman çavuş Kadir Karaman'ın bayrağa sarılı tabutu önce helallik alınması için İskilip'in Bahabey Mahallesi Ahi Sokaktaki baba evine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 ay önce şehit olan uzman çavuş Nuh Özdemir'in eşi Leyla Özdemir de, şehit yeğeni Kadir'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Eşinin şehit olduğu sırada hamile olan Leyla Özdemir, geçen nisan ayında bir erkek çocuk dünyaya getirmişti.

Leyla Özdemir'in, şehit eşi Serap Karaman'a sarılırken şehit yeğeninin tabutu başında "Kadir sen şehit oldun. Nuh'umun yanına gideceksin. Ona benden selam söyle" demesi yürekleri dağladı.

Şehidin annesi Ayşe Karaman'ın da "Sen şehit oldun. Doğacak torunum 'babam nerede' deyince be ne diyeceğim" diyerek ağladı.

Şehit uzman çavuş Karaman'ın kız kardeşi 20 yaşında Tuğba Karaman baygınlık geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tuğba Karaman'ın, 20 Ağustos'ta yapılacak düğününe ağabeyinin gelmesini çok istediği, onun da izin alıp geleceğini söylediği belirtildi.

15 BİN KİŞİ KATILDI

Şehit uzman çavuş Kadir Karaman'ın cenazesi baba evinde yapılan duanın ardından cenaze namazı için İskilip Belediyesi önündeki tören alanına götürüldü. Cenaze törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bürokratlar ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Şehit uzman çavuş Karaman, ikindi üzeri kılınan namazın ardından İskilip Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Karaman Diyarbakır İskilip Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title