Haberler

Şehit Uzman Çavuş Gürsel Demir, Eskişehir'de Toprağa Verildi

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerle çatışmada ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede dün akşam saatlerinde şehit olan 27 yaşındaki piyade uzman çavuş Gürsel Demir'in cenazesi, memleketi Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerle çatışmada ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede dün akşam saatlerinde şehit olan 27 yaşındaki piyade uzman çavuş Gürsel Demir'in cenazesi, memleketi Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bekar olan şehit uzman çavuş Gürsel Demir'in cenazesi, askeri uçakla bugün öğle saatlerinde Diyarbakır'dan Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Havaalanı'na getirildi. Demir için ikindi namazı sonrası Reşadiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel ve Atilla Sertel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, şehidin babası Mehmet Demir, annesi Döndü Demir, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Yakınları, Şehit Uzman Çavuş Gürsel Demir'in görev yaptığı Kayseri'deki Komando Tugay Komutanlığı'ndan geçici görevle Diyarbakır'a gittiğini söyledi. Törende Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, şehidin tabutunun üzerine Eskişehirspor atkısı bıraktı.

'BUGÜN BİZİM DÜĞÜNÜMÜZ'

Eskişehir Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışan şehidin babası Mehmet Demir oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Mehmet Demir, "En son 1 Şubat'ta izin alıp gelmişti. 3 gün görüştük. Hep telefonla konuşuyorduk. Bugün bizim düğünümüz. Vatan sağolsun" dedi.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin tabutu askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına alındı. Şehit piyade Uzman Çavuş Gürsel Demir'in cenazesi, götürüldüğü Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehirspor Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title