Haberler

Şehit Uzman Çavuş Aslan Son Yolculuğuna Uğurlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehit Recep Aslan'ın cenaze töreni Eşinin ağlaması Cenaze namazının kılınması Şehidin naaşının taşınması Ailesinin üzüntüsü Şehit Uzman Çavuş Aslan son yolculuğuna uğurlandı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aslan'ın cenazesi, memleketi Mersin'de toprağa verildi Şehidin annesi, oğlunu Kürtçe ağıtlarla uğurladı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan'ın naaşı, memleketi Mersin'de defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit Recep Aslan'ın cenaze töreni

Eşinin ağlaması

Cenaze namazının kılınması

Şehidin naaşının taşınması

Ailesinin üzüntüsü Şehit Uzman Çavuş Aslan son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aslan'ın cenazesi, memleketi Mersin'de toprağa verildi

Şehidin annesi, oğlunu Kürtçe ağıtlarla uğurladı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan'ın naaşı, memleketi Mersin'de defnedildi.

Şehit Aslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin düzenleneceği Muğdat Camisi'ne getirildi.

Cenazenin getirilmesi sırasında vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı, şehit uzman çavuşun yakınları ve vatandaşlar, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin annesi Sultan Aslan ve akrabaları, Kürtçe ağıtlar yaktı. Kılınan namazın ardından şehit Aslan'ın naaşı, top arabasına konuldu.

Şehidin eşi Sevgi Aslan, cenazenin götürülüşü sırasında "Aldılar onu benden, yeni evliydik biz. O gitti, bana da yer ayırsın mezardan. Beni çağırsın, ben de geleceğim. Allah onların belalarını versin. Bana Recep'i gösterin son kez. Bir gün evinde oturmadı, aldılar, götürdüler, bir daha da gelmedi. Sıcak yemek pişiremedim, bir gün yemek yapmadım ona, aldılar, götürdüler. Ona uzanan eller kırılsın inşallah. Şehidim gelmiş, durun, kokusunu içime çekeyim. Sana uzanan eller kırılsın Recep" diyerek gözyaşı döktü.

Aslan'ın naaşı, Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Aslan Diyarbakır Mersin Politika Güncel Haberler

title