Haberler

Şehit Uzman Çavuş Ali Şahin'in Babası; 'Benim Ciğerim Yandı, Başkalarının Ciğeri, Yüreği Yanmasın'...

"burada YATAN ŞEHİT KÜRTÜR, KÜRT OĞLU KÜRTÜR" Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi, Diyarbakır'daki törenden sonra uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderildi.

"burada YATAN ŞEHİT KÜRTÜR, KÜRT OĞLU KÜRTÜR"

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi, Diyarbakır'daki törenden sonra uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderildi. Şehit uzman çavuşun cenaze daha sonra da, karayoluyla memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne götürüldü.

SON KEZ BABA EVİNİN ÖNÜNDEN GEÇİRİLDİ

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde görevli olan ancak geçici görevle gönderildiği Sur'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi, ilk olarak ilçede Kurtuluş Mahallesi Mezar Sokak'taki baba evinini önünden geçirildi. Şehit askerin cenazesi, ağıtlarla karşılandı. Şehidin ailesinin oturduğu tek katlı müstakil ve oldukça eski olan evine dev Türk bayrağı asıldı. Evin 100 metre ilerisine de, Turgutlu Belediyesi taziye çadırı kurdu.

Baba evinden son kez dualarla uğurlanan şehit askerin cenazesi, ardından cenaze töreni için Pazar Cami'ne götürüldü. İlçede vatandaşların evlerinin balkonlarına ve işyerlerinin camlarına Türk bayrağı astıkları görüldü. Ayrıca cenaze töreni için de, şehidinin evinin bulunduğu Turgutlar Yolu ile caminin bulunduğu Cevdet Öktem Caddesi trafiğe kapatıldı.

TABUT BAŞINDA HAYKIRDILAR

Şehit Uzman Çavuş Ali Şahin'in cenazesi cami avlusundaki musalla taşına konulduktan sonra tabutuna kapanıp gözyaşı döken yakınları, teröre lanet etti. Tepkilerini bağırarak gösteren şehit yakınlarından Abdülsamet Şahin, "Bakın herkes, buradaki herkes bilsin ki, kimse burada Kürdün hakkını savunmuyor. Burada ölen şehit, Kürttür, Kürt oğlu Kürttür. Yapmayın etmeyin lütfen, rica ediyoruz. Bizim kardeşimiz şehit oldu. Hepimiz bu vatan için canımızı vermeye hazırız" dedi.

Ardından yine tabut başında şehit askerin amcası emekli hava astsubay Keramettin Şahin, "Ali, bu kirli savaş için ne ilkti, ne de son olacak. Biz istiyoruz ki,son olsun. Bizim yüreğimiz yandı, biz şu ana kadar ateşin nereye düştüğünü bilmiyorduk. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyormuş. Biz bunu şimdi öğrendik. Lütfen ateş başka ocaklara düşmesin. Bizim istediğimiz budur. Bundan sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin" dedi.

Konuşmasından sonra "Kürt müsünüz?" yönündeki soruya Keramettin Şahin, "Evet kürdüz, ama her şeyden önce insanız insanca yaşamak istiyoruz" karşılığını verdi.

ONUN HAYALLERİ VARDI

Şehit Ali Şahin'in kardeşi Giresun'de üniversitede okuyan Hakan Şahin de yine tabutu başında, "Kardeşim o benim. Şehit oldu o, ölmedi. Ali ölmedi, ölmedi amca, ölmedi. Şehit o. Bizi görüyor. Ali sen ölmedin, kurban olayım Ali'm. Sen kal ben yatayım Ali. Daha 25 yaşındaydı o. Ne hayalleri vardı onun biliyor musunuz? Evlenip yuvası olacaktı" dedi.

ŞEHİDİ YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit uzman çavuş Ali Şahin için, Pazar Cami'nde ikindi vakti kılınan namazdan sonra tören düzenlendi. Törende acılı aileyi, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile siyasiler ve askerler, yalnız bırakmayıp taziyelerini sundu. Cenaze namazından sonra, şehit askerin cenazesi, Belediye mezarlığındaki şehitliğe götürülüp toprağa verildi.

BABASI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Jandarma uzman çavuş Ali Şahin'in şehit olduğu gün baba Mehmet Emin Şahin'in rüyasında oğlunu gördüğü öğrenildi. Baba Mehmet Emin Şahin'in sabahleyin uyandığında eşi Hazal Şahin'e, rüyasında askerlerin evlerine geldiğini, kapılarını çaldığını gördüğünü anlattıktan sonra, uzman çavuş oğlunu telefonla aradıkları, şehit askerin de iyi olduğunu söylediği yakınlarınca ifade edildi. Akşam saatlerinde ise şehit askerin acı haberinin aileye ulaştığı açıklandı.

BERESİNİ ABLASINA HATIRA OLARAK BIRAKMIŞ

Bu arada yaklaşık 15 gün önce Turgutlu'da olan uzman çavuş Ali Şahin'in, iznini bitirdikten sonra önce Ağrı'ya gittiği, ardından da geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği, ortaya çıktı. Şehit askerin, izine geldiği sırada yanında getirdiği beresini ablası Mualla Şahin'e, "Hatıra kalsın" deyip hediye ettiği öğrenildi. Kardeşinin, beresini elinden hiç bırakmayan Mualla Şahin'in, kardeşinin acı haberinden sonra, "Diyarbakır'da şehitler olduğu haberin okuduktan sonra, içime bir ateş düştü. Akşama kadar pencerede bekledim. Kimse gelmedi. Bu arada namaz kılıp Kuran okudum, dua ettim. Kardeşime okumuşum. Gece yarısına doğru askerlerin ayak seslerini duyunca hemen pencereye koştum" dediği öğrenildi. Acı haberin ilk geldiği anda ise abla Mualla Şahin'in, askerlere, "Ne olur geri gidin, yanlış yere geldik deyin" sözleriyle acısını haykırdığı ifade edildi. - R

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ali Şahin İzmir Güncel Haberler

title