Haberler

Şehit Uzman Çavuş 1 Ay Önce Satın Aldığı Evinde 15 Gün Kalmış

Güncelleme:

Uçakla Adana'ya getirilen şehit uzman çavuş Hüseyin Ölmez'in cenazesi, daha sonra helikopterle Bahçe İlçesi'ne götürüldü.

Bahçe Şehir Stadı'na inen helikopterlerden alınan Ölmez'in Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak Bahçe Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Burada şehidin naaşı eşi Tuğba Esin Ölmez anne 63 yaşındaki Cennet Ölmez, kız kardeşleri Sultan ve Selma Ölmez'e gösterildi. Daha sonra şehit Ölmez, Kale Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, tören için Ağcabey Camii'ne getirildi.

Törene; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Hasan Bolat, askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


"SİLAHINI BANA VERİN BEN SAVAŞAYIM"

Törene sedye sandalye ile katılan anne Cennet Ölmez cenaze namazında ön sırada saf tuttu. Şehidin oğlu Ömer Yiğit de Bakan Kılıç'ın yanında namaz kıldı. Cenaze namazının ardından şehit Hüseyin Ölmez'in eşi Tuğba Esin, kızı Yeşim Yaren ile oğlu Ömer Yiğit tabuta sarılarak göz yaşı döktü.

Sedye ile tabuta yaklaştırılan Cennet Ölmez ise oğlunun tabutunu öpüp, "Güle güle git, beni yalnız bıraktın oğlum. Yavrumun silahını, elbisesini bana verin ben savaşayım. Yolun açık olsun yavrum" diyerek göz yaşı döktü.

Kız kardeşi Sultan Şen de tabutun başında "Kardeşim benim ağlamamı istemezdi. Ağlamayacağım" dedi. Daha sonra omuzlara alınan Hüseyin Ölmez'in cenazesi askeri bando eşliğinde götürüldüğü Asri Mezarlık'taki şehitlikte göz yaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Ölmez Osmaniye Selma Politika Güncel Haberler

title