Haberler

Şehit Uğur Akyer'in Ev Hayali Gerçek Oldu

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde, mayın patlaması sonucu şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in ailesinin oturduğu Bartın'ın Kozcağız Beldesi'deki eski ev, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile yeniden yapılarak alieye teslim edildi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde, mayın patlaması sonucu şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer'in ailesinin oturduğu Bartın'ın Kozcağız Beldesi'deki eski ev, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile yeniden yapılarak alieye teslim edildi. Şehidin annesi Asiye Akyer, "Oğlumun en büyük hayali bizi ev sahibi yapmaktı. Onun hayali gerçek oldu" dedi.

Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer, geçen yıl 7 Kasım'da, Türkiye-Irak sınırı yakınlarındaki Gülyazı Karaçalı bölgesinde teröristlerce döşenen mayına basması sonucu şehit oldu. Şehidin cenazesi Bartın'ın Kozcağız Beldesi'nde toprağa verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, çocukları şehit olan 50 yaşındaki Asiye ve 54 yaşındaki İbrahim Akyer çiftinin, hemşire kızları ile birlikte oturdukları 2 katlı eski evin yeniden yapılması talimatı verdi.

Bartın Valiliği koordinatörlüğünde eski ev yıkıldı. 16 Kasım'da temeli atılan 2 katlı ev 80 günde tamamlandı. Bu sürede yakınlarının yanında kalan aileye yeni evleri bugün Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman tarafından teslim edildi.

Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, ildeki ilgili tüm kurum ve kuruluşların katkısıyla yapılan evin kaloriferli ve toplam 216 metrekare olduğunu söyledi. Gençtürk, "Evin anahtarını aileye teslim ediyoruz. Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Burada güzel bir işbirliği örneği sergilendi ve Bartın halkı, şehidin ailesine sahip çıktı. Ailemiz de inşallah güzel günlerde bu evde oturur" dedi.

Şehidin annesi Asiye Akyer, hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadığını söyleyerek, "Oğlumun en büyük hayali bizi ev sahibi yapmaktı. Onun hayali gerçek oldu. Allah devletimizden bin kere razı olsun. Bizi mağdur etmedi. Oğlumuz, vatanımız için, bayrağımız için şehit oldu ama o bizim hep yanımızda" dedi. - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kozcağız Beldesi Ahmet Davutoğlu Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

title