Haberler

Şehit Torunları Çanakkale'de Buluştu

Çanakkale’de ‘1915 Vatan Coğrafyası Çanakkale’de Buluşuyor’ projesi kapsamında 81 vilayet ve Osmanlı coğrafyasındaki ülkelerden gelen şehit ile gazi torunları, şehitler abidesinde buluştu.

Çanakkale'de '1915 Vatan Coğrafyası Çanakkale'de Buluşuyor' projesi kapsamında 81 vilayet ve Osmanlı coğrafyasındaki ülkelerden gelen şehit ile gazi torunları, şehitler abidesinde buluştu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca, Şehitler Abidesi'nde '1915 Coğrafyası Çanakkale'de Buluşuyor' projesi için tören düzenlendi. Törene Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, 2015 Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Mahmut Akkuş, Türkiye'nin 81 vilayetinden ve 1915 Osmanlı coğrafyası içinde bulunan ülkelerden Çanakkale şehitleri ile gazilerinin torunları katıldı. Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümünde şehitliklerde bir araya gelen şehit ve gazi torunları, duygu dolu anlar yaşadı. Mezarları ziyaret eden şehit ve gazi yakınları, karanfil bırakarak dua etti.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, şehit ve gazi torunlarını 100'üncü yılda bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Çanakkale sadece bugün bu topraklarımız için değil, Çanakkale o günkü coğrafyadaki tüm illerimiz, tüm coğrafya için, dünyanın şekillenmesi için çok önemli rol oynamış. Bu rolü bugün daha iyi anlayabiliyoruz. Bugünleri birlikte yaşayarak bunu daha iyi algılayabiliyoruz" diye konuştu.

Törende, Çanakkale Savaşları'na 11 kardeşi katılan ve sadece ikisi geri dönebilen, buluşmaya Mekke'den gelen Muhammed Urfalı, Çanakkale için yazdığı Arapça şiiri okudu. Şanlıurfa Şeyhan Aşireti'nden Mehmet Emin İlhan da şiiri tercüme etti. Daha sonra, şehit ve gazi yakınları duygularını anlattı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gürkan Çanakkale Gelibolu Akkuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title