Haberler

Şehit Teğmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Askeri uçakla Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde 5'inci Ana Jet Üssü'ne getirilen şehit Teğmen Nuri Akman'ın cenazesi köyüne getirildi.

1)vezirköprü, ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Askeri uçakla Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde 5'inci Ana Jet Üssü'ne getirilen şehit Teğmen Nuri Akman'ın cenazesi karayoluyla memleketi Samsun'un Vezirköprü İlçesi Kızılcakoru Köyü'ne getirildi. Burada yapılan törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanısıra askeri yetkililer ve şehit ailesinin yakınları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Törenin ardından şehit Teğmen Nuri Akman gözyaşları arasında toprağa verildi.

ASKERİN ELİNDEKİ FOTOĞRAFI ÖPMEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Erzurum Atatürk Üniversitesi Türkçe öğretmenliğinden mezun olan Nuri Akman'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, köy meydanına getirildiği zaman yakınları askerin taşıdığı fotoğrafı öpmek için izdiham çıkardı. Anne Bayramiye Akman gözyaşlarını tutamadı. Geçirdiği trafik kazası sonra felç olan ve gözleri görmeyen acılı baba ise tabutun başına yakınlarının yardımıyla götürüldü. Acılı aileyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Samsun Valisi Hüseyin Aksoy teselli etmeye çalıştı. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından şehidin yakınları yüzünü görmek isteyince tabutun üzerindeki Türk Bayrağı çıkarılıp, tabut açılarak yakınlarına gösterildi.

GÖZLERİ GÖRMEDİĞİ İÇİN SON KEZ DOKUNDU

Gözleri görmeyen baba Kurtça Akman ise oğlunun yüzüne son bir kez dokunup ardından elini kokladı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenin ardından Piyade Teğmen Nuri Akman gözyaşları ve tekbir sesleri arasında dün köy mezarlığında defnedildi.

ASKERLİĞİ SEVDİĞİ İÇİN ÖĞRETMENLİK YAPMADI

Şehidin dayısı Hasan Yılmaz, yeğeninin askerliği sevdiği için öğretmenlik yapmak istemediğini ve yaklaşık 2 yıl önce mülakatlara katılarak teğmen olduğunu dile getirdi. Yılmaz, şehidin göreve çıkmadan 1-2 saat önce ailesini arayıp konuştuğunu dile getirerek, "Dedesi hasta olduğu için onu sordu. Anne ve babasıyla konuştu. Onlara harçlık gönderdiğini söyledi. Annesi, babası 3 kardeşi ve amcasıyla birlikte toplam 12 kişi köyde küçük bir evde yaşıyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü:

-

-Şehidin naaşının getirilişi

-Babasının getirilişi

-Ailenin gözyaşları

-Törenden detay

-Bakan Kılıç'ın taziyesi

-Cenaze töreni

Haber-Kamera: İsmail AKDUMAN- Suat PALA/ VEZİRKÖPRÜ(SAMSUN)-DHA

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723166

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723167

==========================

2)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SON KEZ EVİNE GETİRİLDİ, AĞITLAR AĞLATTI

Şehit Uzman Çavuş Muharrem Saygün cenazesi askeri uçakla Merzifon askeri havaalanına getirilip buradan karayoluyla helallik için konvoy eşliğinde Amasya'nın Suluova İlçesi Girne Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Türk bayrakları ile donatılmış araçlarla baba evine getirilen şehit Saygün'ün naaşı evin avlusunda bir süre bekletildi. Burada eşi Aslı Saygün ile annesi Muazzez Saygün tabuta sarılıp ağıtlar yakması yürekleri dağladı. Çocukları Aysima ile Asi Buğlem'de babaları ile son kez helalleşti. Kucakta taşınan küçük çocukların tabuta bakıp, annelerinin gözyaşlarını izlemesi herkesi duygulandırdı. Buradaki törene resmi erkanın yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine katılanlar aileyi güçlükle teselli etmeye çalıştı. Şehidin naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Samsun'un Havza İlçesi Eymir Köyü'ne götürüldü.

KEFEN SANA YAKIŞMADI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muharrem Saygün'ün cenazesi memleketi Samsun'un Havza İlçesi Eymir Köyü'ne getirildi. Şehit Saygün için köy mezarlığında tören düzenlendi. Törene Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Samsun Vali Yardımcıları Hasan Özhan ve Haluk Şimşek, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Abdullah Doğan, Merzifon 5'inci Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan üyeleri ve şehidin yakınları katıldı.Cenazenin, törenin yapılacağı alana getirilişi sırasında şehit eşi Aslı Saygün, "Kefen sana yakışmadı. Çıkarın eşimin kefenini" diyerek ağıt yaktı. Şehit eşini kadın subay teselli etmeye çalıştı. Şehit babası Kadir Saygün ve şehit annesi Muazzez Saygün tören süresince gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi saat 19.00'da Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Görüntü Dökümü

-Şehit evindeki tören

-Eşi ve çocukları

-Naaşın taşınması

-Detaylar

-Şehidin toprağa verileceği Havza ilçesi Eymir Köyü'ne getirilişi

-Cenaze töreni

-Şehit ailesi

-Törenden detaylar

Haber- Kamera: Yaprak KOÇER- Savaş TUTAK/ AMASYA- SAMSUN,(DHA) -

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723160

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723168

===========================

3)SURİYE'DE YAĞMALANAN TIR'INI RÜŞVETLE GETİREBİLDİ

Suriye'nin muhalifler tarafından ele geçirilen Bab-al Hava Sınır Kapısı'nda yağmalanan bir Türk TIR'ı daha Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısından yurda getirildi. TIR sahibi Ahmet Sağız aracının tüm elektronik aksamı ile dorsesindeki yükün yağmalandığını söyledi. Sağız, "Suriye sınır kapısında beklerken muhalifler tarafından yağmalandı. Para edebilecek her yerini sökmüşler. Ancak rüşvet vererek aracımı alabildim. Zorla Türkiye'ye getirdim" dedi.

Görüntü Dökümü

-TIR'dan görüntü

-Ahmet Sağız'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: REYHANLI,(Hatay), (DHA) -

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723158

========================

4)208 SURİYELİ DAHA TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Ülkelerindeki iç karışıklılıklardan kaçan aralarında 7 subay ve 5 yaralının bulunduğu toplam 208 Suriyeli daha Türkiye'ye sığındı. Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Bükülmez, Kuşaklı ve Kavalcık köylerinde geldi. Jandarma ekipleri tarafından karşılanan aralarında bir albay, bir yarbay, bir binbaşı, bir üsteğmen ile üç yüzbaşı'nın bulunduğu toplam 203 Suriyeli, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Reyhanlı Konaklama Tesisleri'ne getirildi. 45 asker ve ailesi Apaydın Kampına 158 Suriyeli ise Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan kampa gönderildi.

Bu arada, biri kadın 5 yaralı Reyhanlı devlet hastanesine getirilirken durumu ağır olan bir Suriyeli Antakya devlet hastanesine sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-Suriyelileri getiren minibüsler

-Suriyeliler

-Araçlar tesisten ayrılırken

-Reyhanlı AFAD tesisleri tabelası

-Kadın ve çocuklar minibüslerde

-Çocuklar elleriyle zafer işareti yaparken

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU / REYHANLI(Hatay), (DHA)

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723158

=====================

5)DİYARBAKIR'DA İŞ MAKİNESİNE MOLOTOFLU SALDIRI

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bina yıkımlarında kullanılan bir iş makinesine molotof kokteyl atıldı. İş makinesindeki alevler kısa sürede kontrol altına alınırken, saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önceden belirlenen evlerin yıkımı sürüyor. Yıkılan binaların yerine TOKİ tarafından konutların yapılacağı Turistik Caddesi'nde yıkım çalışmalarında kullanılan iş makinesine dün saat 16.00'da motolof kokteyl atıldı.Görgü tanıklarının ifadesine göre 2'si kadın 4 kişi kepçeye molotof kokteyl attıktan sonra kaçtı. Molotofun isabet ettiği kepçe alevler içinde kaldı. Yangına çevrede bulunan vatandaşlar ile çağırılan itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevler büyümeden kontrol altına alınırken, iş makinesi kullanılamaz hale geldi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-İş makinesinden detaylar

-Molotofun isabet ettiği yerler

-İtfayenin çalışması

-Polisin yaptığı çalışma

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Bayram BULUT/ DİYARBAKIR,(DHA)-

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723147

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723148

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723156

=========================

6)POLİS DAYAĞI İDDİASI

Trabzon'da polislerin, kucağında 1.5 yaşında bebeği bulunduğu sırada kendisine biber gazı sıktığını ve döverek hastanelik ettiğini ileri süren Ebubekir Bıyıklı hastaneden rapor aldı, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre olay şöyle gelişti; Moloz mevkiinde gıda toptancılığı yapan Aydın Bıyıklı, 20 Temmuz Cuma günü işyerinin önünde iki kişi arasında araç park etme yüzünden çıkan kavgayı ayırdı. Kavga edenlerden biri daha sonra polis merkezine giderek, hem kavga ettiği kişi, hem de kavgayı ayıran Aydın Bıyıklı'dan şikayetçi oldu.

Bir gün sonra kavganın olduğu işyerinin önüne gelen 3 polis, o anda dükkanda bulunan Ebubekir Bıyıklı ile konuşurken, kuzeni işyeri sahibi Aydın Bıyıklı da dükkana geldi. Aydın Bıyıklı, karakola gelmesini isteyen polislere, olayla bir ilgisi bulunmadığını anlattı, sadece kavgayı ayırdığını söyledi ve dükkanda müşteri bulunduğunu belirterek karakola daha sonra gelip gelemeyeceğini sordu. Bunun üzerine polislerle Bıyıklı arasında tartışma başladı, işyerine daha çok polis çağrıldı. Taraflar arasında çıkan tartışma büyüdü ve polis Aydın Bıyıklı'yı zor kullanarak karakola getirmek için harekete geçti. Bu sırada, kucağında oğlu olduğu halde olaya müdahale etmek ve kuzeninin karakola getirilmesini engellemek isteyen Ebubekir Bıyıklı da hem gazdan etkilendi, hem de polislerden dayak yedi.

'ÖNCE HASTANEYE, SONRA KARAKOLA GİTTİK'

Olay sırasında 1,5 yaşındaki oğlu F.E.B.'nin kucağında olduğunu anlatan Ebubekir Bıyıklı, sonradan gelen polislerin ilk işinin gaz sıkmak olduğunu öne sürerek şunları anlattı:

"Kucağımda 1.5 yaşında çocuğum varken gaz sıktılar, beni döverek hastanelik ettiler. Oğlum da etkilendi. Polislerin böyle bir şey yapabileceği aklımdan geçmezdi. Olayın ardından polisler beni karakola götürmek istedi. Hastaneye gitmek için ısrar edince beni hastaneye götürdüler. Sonra da karakola gittik. Daha sonra da serbest bırakıldık. Hastaneye gidip darp edildiğim için rapor aldım, savcılığa başvurarak şikayetçi oldum."

Görüntü Dökümü

-

-Bıyıklı'nın açıklamaları

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO/TRABZON,(DHA)

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723146

======================================

7)CHP'Lİ İNCE'DEN HÜKÜMETE SURİYE ELEŞTİRİSİ

Yalova'da basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yemekte Türkiye ile Suriye arasındaki gerginliği yorumlayan ve son zamanlarda yaşanan olaylara değinen Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu sert bir dille eleştirdi, "Türkiye'nin dış politikası Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'na bırakılacak kadar değersiz değildir" dedi.Seçim Bölgesi Yalova'da basın mensuplarıyla bir restoranda iftar yemeğinde bir araya gelen Muharrem İnce, Bakan Davutoğlu için, "Başbakanın en çılgın projesi" dedi. İnce, "Türkiye komşularla sıfır sorun noktasından sıfır komşu noktasına geldi. Ahmet Davutoğlu başbakanın en çılgın projesidir. Türkiye'nin başını belaya sokmuştur. Türkiye bugün bir çıkmazın içindedir. Bugün Suriye'de Suriyeliler birbirini öldürüyorlar. Peki, Irak'ta ne oldu? Irak'ta 1.5 milyon Müslüman Amerikan bombaları ile öldürüldüğünde Tayyip Erdoğan neredeydi? Suriye'de aklı başına geliyor da Irak'ta neden gelmedi? Biz elbette ki bize bir zararları dokunmadığı sürece komşularımızın hepsi ile sıfır sorun isteriz. Şimdi yeni bir Kürdistan daha geliyor. Suriye Kürdistanı da kapıda. Recep Erdoğan'ın bir çocuğu daha oldu. Türkiye'nin dış politikası birkaç maceracının, birkaç Osmanlıcının belirleyeceği bir iş değildir. Türkiye'nin dış politikası Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'na bırakılacak kadar değersiz değildir. Bu konularda AKP 10 yıldır dış politikayı dışişlerinden AKP Genel Merkezi'ne taşıdığı için bu noktalara geldik." diye konuştu.

İFTAR TOPU KORKUTTU

Açıklamaların ardından basın mensuplarıyla birlikte orucunu açan Vekil İnce'yi top atışı ise korkuttu. Okunan ezan ile birlikte restorana yakın yerde atılan iftar topu oldukça ses çıkardı. Vekil İnce ise kısa süreliğine ses nedeniyle yerinden sıçradı.

Görüntü Dökümü

-Muharrem İnce'den röportaj görüntüsü

-Muharrem İnce'nin top atışından korkması

-İftar masasından genel görüntü

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) -

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723169

===========================

8)VALİ DÜZGÜN: FINDIK BAHÇESİNDE 16 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUK ÇALIŞTIRANA 170 LİRA CEZA UYGULANACAK

Ordu Valisi Orhan Düzgün, bu yıl fındık toplamak için gelecek mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının çalıştırılmasının yasaklandığını; 16 yaşından küçük çocuk işçi çalıştıran herkese çocuk başına 170 lira idari para cezası uygulanacağını söyledi.Ordu Valiliği, önümüzdeki haftadan itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelmelerini beklediği mevsimlik tarım işçileriyle ilgili olarak harekete geçti. Geçen yıl Ordu'nun merkeze bağlı Uzunisa Köyü'nde oluşturulan konaklama alanı tepeden tırnağa yeniden yapıldı. Bölgedeki ırmak yatağı yeniden temizlendi, genişletildi ve konaklama merkezinden geçen kısmına yüksek istinat duvarları yapıldı. Fındık işçileri için yaklaşık 600 metrekarelik alanda futbol sahası, çocuk parkı, oyun alanı, banyo, tuvalet, yemek pişirme alanları, dinlenme sahaları, bulaşık ve çamaşır yıkama yerlerinin yanı sıra bir de Kültür ve Sanatevi oluşturuldu.

16 YAŞINDAN KÜÇÜKLER ÇALIŞTIRILMAYACAK

Ordu Valisi Orhan Düzgün, bugün Uzunisa Köyü'ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Vali Düzgün, "Ağustos'un başından itibaren fındık toplamak için ilimize değişik bölgelerden işçilerin her yıl olduğu gibi bu yıl da gelmesini bekliyoruz. Tabi bu yıl artan fındık rekoltesine bağlı olarak daha fazla işçinin ilimize gelmesi muhtemel. Ancak bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda da geçerli olan uygulamayı, bu yıl biraz daha sertleştirerek, 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmamasına yönelik bir genelge yayınladık. Genelge gereğince bahçe sahipleri de 16 yaşından küçük çocuk çalıştırılmaması yönünde yükümlülük altına sokuldu. Her bir çocuk için 170 lira idari para cezası uygulanacak. Köylerde habersiz denetimler yapılacak. Kolluk kuvvetlerimizden de yardım alınacak. 20 ekip oluşturuldu" dedi.

BÜYÜKLER ÇALIŞIRKEN KÜÇÜKLER KURSLARA KATILACAK

Burada kalan işçiler için Ramazan etkinlikleri düzenleneceğini de belirten Vali Düzgün,

"Belediye Konservatuvarı, buradaki kalan işçiler için bazı sosyal etkinlikler yapacak. Bahçeye gitmeyen çocuk ve gençler için geçtiğimiz yıl oluşturduğumuz Uzunisa Köyü Kültür ve Sanatevi'nde de yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile destek sağlayacak olan diğer birimlerin de katkısıyla değişik kurslar açılacak. Bunların içinde kültür ve sanat kursları olduğu gibi, halk oyunları kursundan,yüzme kursuna kadar ihtiyaç duyulan, talep edilen alanlarda kurslar açılacak. Onların aileleri bahçedeyken, kendileri de sosyal gelişimleri adına bu kurslara devamlarını temin edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-

-Ordu Valisi'nin konaklama alanında inceleme yapması

-Konaklama alanından detay görüntü

-Vali'nin açıklamaları

-Konaklama alanından detaylar

-Irmak yatağı ve istinat duvarından genel görüntü

Haber-Kamera: Erol KÜÇÜKOĞLU/ORDU,(DHA)

========================

9)BİRECİK'TE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde bir motosikletle kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ölürken 2 kişi de yaralandı. Kaza, dün saat 21.30 sıralarında Gaziantep-Şanlıurfa D 400 karayolu Birecik Köprüsü üzerinde meydana geldi. 42 yaşındaki Celal Yağmurlu yönetimindeki bir kargo firmasına ait 27 TY 585 plakalı kamyon ile 38 yaşındaki Ümmet Çoban yönetimindeki 27 LY 568 plakalı sepetli motosiklet ile çarpıştı. Kazada motosiklette bulunan 14 yaşındaki Ahmet Çoban olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada motosiklet sürücüsü Ümmet Çoban ile motosiklette bulunan 24 yaşındaki Mehmet Ali Topuz yaralanırken kamyon sürücüsü Celal Yağmurlu kazanın şokuyla kalp krizi geçirdi. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, vatandaşlar kaza yerine 1 kilometre mesafede bulunan Birecik İlçesi'nden yaklaşık 1 saat ambulans gelmediğini, Gaziantep'in Nizip ilçesinden ambulans geldiğini söyleyerek tepki gösterdi.

AMBULANS NİZİP'TEN GELDİ

Kazada yaralanan 2 kişi ile kalp krizi geçiren kamyon şoförü Nizip ilçesinden gelen ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, daha sonra Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza sonrası Birecik Köprüsü yaklaşık yarım saat trafiğe kapandı. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

Olay yeri genel

Kaza yapan araçlardan görüntü

Ambulansın gelmediğini söyleyip tepki gösteren vatandaşlar

Hastane acilinden görüntü

Yaralıların ambulansa bindirilişi

Yaralı yakınlarının tepki göstermesi

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY / BİRECİK(Şanlıurfa), (DHA)

24.07.2012 - Haber Kodu : 120724001

==============================

10)ŞEHİT POLİSİN ÖĞRETMEN EŞİNE ŞİKAYET CEZASI

Antalya'da 19 Temmuz 2006'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Emniyet Amiri Razaman Can'ın öğretmen eşi Serpil Can, görevli olduğu okul müdürünün kendisine mobbing uyguladığı iddiasıyla şikayetçi olmasının ardından, iftira attığı gerekçesiyle başka bir okula atandı.Antalya'da 5 polisin hayatını kaybettiği helikopter kazasında şehit olan Muhabere Şube Müdürü Ramazan Can'ın öğretmen eşi Serpil Can, görevli olduğu Antalya Barosu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde, okul müdürü C.E. ve çocuk gelişimi bölüm şefi N.D'nin kendisine mobbing (psikolojik baskı) uyguladığı iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etti. Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma sonrası müdüre ve şefe iftira attığı gerekçesiyle Can'a kınama cezası verildi. Cezanın ardından farklı bir okula atanan Serpil Can'ın kardeşi Durmuş Yücel, ablasının haklı olduğu olayda suçlandığını belirterek, karara tepki gösterdi. Yücel, Serpil Can'ın Nadire Konuk ve Ali Oğuz Konuk İlköğretim Okulu'na tayin edildiğini belirten valilik onaylı atama kararının eniştesinin şehit düştüğü 19 Temmuz günü tebliğ edildiğini, durdurulması amacıyla 3'üncü İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını kaydetti.

Görüntü Dökümü:

-RÖP 1: Durmuş Yücel'in açıklamaları

-Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Valililiği dış plan (ARŞİV)

-Helikopter kazası ve cenaze töreni (ARŞİV)

Haber- Kamera: Tolga YILDIRIM /ANTALYA -DHA)

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723149

23.07.2012 - Haber Kodu : 120723150

============================

11)BİR SAAT ELEKTRİK KESİNTİSİ İSYAN ETTİRDİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Trafo Merkezi'nde meydana gelen arıza nedeniyle yaklaşık bir saat elektrik kesildi. Turistlerin yoğun olduğu yerlerde gerçekleşen kesinti nedeniyle, müşterileri erkenden mekanlarından kalkan işletme sahipleri duruma tepki gösterdi.Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ait Yeni Datça Yolu'nda bulunan 1 numaralı Trafo Merkezi'nde aşırı yükleme nedeniyle elektrik kesinsi oldu. İlçenin marina, Barlar Sokağı, Yat Limanı, Kordon Caddesi, Büyük Tepe Mahallesi ve Armutalan Beldesi gibi turistlerin yoğun olduğu yerler karanlığa büründü. Dün saat 23.45-01.00 arası gerçekleşen kesinti nedeniyle Yat Limanı ve çarşı içindeki restoran ve kafeteryalarda oturan turistler duruma şaşırdı. Turistlerin çoğunluğu mekanlardan ayrılıp otellerine ve evlerine gitti. Bazı işletme sahipleri jeneratörlerini çalıştırarak kesintinin geçici olduğunu söyleyerek müşterilerinin mekanlarında tutmaya çalıştı. Jeneratörleri bulunmayan bazı işletme sahipleri de karanlık nedeniyle mekanlardan ayrılan müşterilerini gösterip, maddi zarara uğradıklarını söyleyerek tepki gösterdi. Durumu protesto edenlerden, restoran sahibi Mehmet Sağlam, "Yaz döneminde sürekli haberli veya habersiz elektrik kesintileri yaşıyoruz. Artık bir dakika bile kesintilere tahammülümüz yok. Turistin en yoğun olduğu saatlerde kesinti oluyor. Maddi olarak zarara uğruyoruz, yetkililer faturamızı ödemediğimizde bir gün geciktirmeden elektriği kesiyor. Artık bu tür üçüncü sınıf ülkelerde yaşanan manzaralar yaşanmasın." dedi.

AYDEM'in çağrı merkezini arayan vatandaşlara, elektrik aktarımı yapan TEİAŞ'ın Trafo Merkezi'nde meydana gelen arıza nedeniyle kesintinin olduğu ve kısa süre içerisinde giderileceği bilgisi verildi. Yapılan çalışmalar sonucu yaklaşık 1 saat sonra elektrikler tekrar geldi.

Görüntü Dökümü:

Karanlığa gömülen sokaklardan ellerinde el feneri ile giden turist ve vatandaş

Jeneratörle iş yapmaya çalışan esnaflar

Yat Limanı'nda karanlıkta yürüyen insanlar

Haberde geçen röportajlar

Arızanın meydana geldiği TEİAŞ 1.Trafo Merkezi önünden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, (DHA)

24.07.2012 - Haber Kodu : 120724002

====================================

12)UMUT ÇİFTİNDEN UMUT ARAYIŞINA DESTEK

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Mavi Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Müdürü Turgay Umut ve eşi Gülseren Umut, engellilere tekerlekli sandalye almak için başlattıkları mavi kapak kampanyası kapsamında 80 kilogram kapak topladı.Engelliler için umut olan mavi kapakları çöplerden de toplayan Umut çifti, mavi kapak konusunda muhatap bulamayan vatandaşların da marinada yer alan Mavi Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne getirmeleri çağrısında bulundu. Kooperatif Müdürü Turgay Umut, 125 kilograma ulaşması halinde kapakları ' İzmir Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne teslim edeceklerini söyledi. Şu anda yaklaşık 80 kilogram mavi kapak topladıklarını belirten Umut, "Eşimle birlikte elimize eldivenleri giyerek çöp kutularından dahi kapak topluyoruz. Kemer halkı da bu konuda duyarlı. Dükkanlarının önünde oluşturdukları toplama kaplarındaki kapakları da bizlere vererek tek elden katılım sağlamaya ve destek olmaya çalışıyor" dedi.

Neredeyse her işletmenin önünde mavi kapakların atılması için ayrı bir alan oluşturduğunu kaydeden Umut, "Ancak topladıkları kapakları nereye gönderecekleri konusunda bilgiye sahip değiller, muhatap bulamamaktan şikayet ediyorlar. Topladıkları kapakları verecek yer bulamayanlar Mavi Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne ulaştırabilir. Biz de tek elden yardımları muhataplarına gönderebiliriz" dedi. Kemer Türkiz Marina'ya gelen yabancı turistler de mavi kapak kampanyasına destek veriyor.

Görüntü Dökümü:

-Röportaj

-Turistlerin mavi kapak pozu

-Mavi kapak kolilerinden genel ve detay

Haber -Kamera: Saffet YENİGÜN /KEMER (Antalya-DHA)

===========================

13)BİR ANNENİN ENGELLİ KIZIYLA YAŞAM SAVAŞI

Kars'ta, 5 yıl önce ölen eşinin kredi borcu, engelli kızıyla yaşam savaşı veren kadını çıkmaza düşürdü. Kızının engelli maaşıyla TEDAŞ ve Maliye'ye olan borçları ile 2 çocuğuna bakmakta zorlanan çaresiz anne, eşinin iki bankadan aldığı ve faiziyle birlikte 30 bin TL'ye çıkan kredi borçlarını nasıl ödeyeceğini de kara kara düşünüyor. 32 yaşında ki fiziksel engelli kızına baktığını ifade eden Behice Altundaşlar, yardım elinin uzatılmasını istedi.

Görüntü Dökümü:

-Annenin konuşması

-Evi gezdirmesi

-Engeli kızının kendini dökmesi, yüzünü kanatması

-Elbiseleri parçalaması

-Evin içinden genel ve detaylar

-Evin dışından genel ve detaylar

-Kadının ağlaması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

==========================

14)İFTAR İÇİN 40 KİLOMETREDEN SU GETİRİP 40 EVE DAĞITIYOR

Yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayında buz gibi kaynak suyu ile iftarı açmak için Muş'ta vatandaşlar 40 kilometre uzaklığa gidiyor. Muş-Diyarbakır karayolu üzerindeki Keklik çeşmesinden buz gibi su almak için her gün 80 kilometre yol kat eden 65 yaşındaki Zübeyir Avcı, mahallede oturan 40 komşusunun da bidonlarını dolduruyor. Kültür Mahallesinde oturan Avcı, bidonları 40 komşusuna drağıttıktan sonra evine gidiyor.

Görüntü Dökümü:

-

-Keklik çeşmesinden su dolduran vatandaşlar

-Su götürmeye gelen araçlar

-Zübeyir Avcı'nın aracı ve su bidonlarının araca yerleştirilmesi

-Zübeyir Avcı ile röp.

-Vatandaşlarla röp.

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Mehmet AYDIN/ MUŞ, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem İnce Merzifon Türkiye Amasya Politika Güncel Haberler

title