Haberler

Şehit Teğmen Gönyeli'nin Annesi Kezban Gönyeli: Sizleri Gördükçe Oğlumu Hatırlıyorum (2)

Tatbikatın KARA AŞAMASI TAMAMLANDI Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı'nda yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla başlayan Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın kara aşaması tamamlandı.

Tatbikatın KARA AŞAMASI TAMAMLANDI

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı'nda yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla başlayan Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın kara aşaması tamamlandı.

Girne 101 Evler St. Hilarion bölgesinde düzenlenen tatbikata, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelcisi Halil İbrahim Akça, Şehit Teğmen Caner Gönyeli'nin annesi 89 yaşındaki Kezban Gönyeli ve aile yakınları ve yabancı askeri gözlemciler katıldı.

2003 yılından beri düzenlenen Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2015 Arama Kurtarma Tatbikatı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Bozkurt'un konuşmasıyla başladı.

Arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Tümgeneral Bozkurt, KKTC'nin hava sahası ve karasularında arama kurtarma yetkisinin KKTC'ye ait olduğunu, batıda Erenköy, Güzelyurt ve doğuda Gazimağusa'nın kuzeyi dahil olmak üzere uluslararası sular ve hava sahasında ise Türkiye'nin sorumluluğunda bulunduğunu vurguladı.

Tatbikatın, kara ve deniz olmak üzere iki safhada ve üç senaryoya dayanılarak icra edileceğini belirten Bozkurt, kara safhasının ardından yarın Gazimağusa açıklarında ise deniz safhasının icra edileceğini belirtti.

Tümgeneral Bozkurt tatbikatın maksadının arama kurtarma unsurlarının koordinasyon ve birlikte çalışma usullerini geliştirmek olduğunu ifade ederek, "Tatbikatın amacı, insani yardım harekatı ve işbirliği konularında Türkiye ve KKTC'nin imkan ve kabiliyetlerini denemektir" dedi.

Bozkurt, tatbikatın kara safhasına, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından Havacılık Birlik Komutanlığı, Özel Görev Kuvvet Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, itfaiye ve polis unsurları ile Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı unsurları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir arama kurtarma uçağı ile bir arama kurtarma helikopterinin katıldığını söyledi.

Senaryoya göre tatbikatta, KKTC hava sahasında, İzmir-Ercan seferini yapan özel havayolu şirketine ait bir uçağın, acil durum çağrısı yapması, aynı zamanda uydu destekli arama ve kurtarma sistemi üzerinden tehlike sinyalinin alınması üzerine, KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı faaliyete geçirildi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı arama kurtarma helikopterlerinin, zorunlu iniş yapan uçağın yerini tespitinin ardından, arama kurtarma ihtisaslı personel, helikopterlerle uçak enkazı yakınlarına indirildi ve Türkiye'den arama kurtarma teşkilatı da destek için geldi.

İlk etapta, uçak etrafında bulunan yaralılar, helikopterler vasıtasıyla, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine nakledildi. Uçaktaki yolcular Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Doğal Afetlerde Arama ve Kurtarma Timi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekiplerince çıkarıldı. Yaralılar Sağlık Bakanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı ambulanslarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu arada, uçakta çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Eğitimli köpeklerle yapılan aramalar neticesinde yamaç ve ağaçlık bölgelerde bulunan ağır yaralılar da yine helikopterlerle hastaneye sevk edildi. Senaryo gereği arama kurtarma faaliyetinin olduğu olay yerine giren basın mensupları da güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akıncı İlyas Bozkurt Kıbrıs Girne Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title