Haberler

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016-Arama Kurtarma Tatbikatı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016-Arama Kurtarma Tatbikatı KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'un konuşması Arama Kurtarma Tatbikatından detaylar Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016-Arama Kurtarma Tatbikatı KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Uzun: "KKTC, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde her ortamda, gece ve gündüz, kara sularında veya uluslararası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır" KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, "KKTC, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde her ortamda, gece ve gündüz, kara sularında veya uluslararası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016-Arama Kurtarma Tatbikatı

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'un konuşması

Arama Kurtarma Tatbikatından detaylar Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016-Arama Kurtarma Tatbikatı

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Uzun:

"KKTC, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde her ortamda, gece ve gündüz, kara sularında veya uluslararası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır"

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, "KKTC, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde her ortamda, gece ve gündüz, kara sularında veya uluslararası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır." dedi.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016-Arama Kurtarma Tatbikatı'nın fiili bölümü öncesinde, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında tatbikatla ilgili basın brifingi verildi.

Brifingde konuşan KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Uzun, arama kurtarma yetkisinin KKTC'nin hava sahası ile kara sularında KKTC'nin, en batıda Erenköy, Güzelyurt, doğuda Gazimağusa ve kuzeyi de dahil olmak üzere uluslararası sularda ve hava sahasında ise Türkiye'nin sorumluluğunda olduğunu bildirdi.

KKTC tarafından 2003'te Ercan Bölgesel Arama Kurtarma Merkezinin faaliyete geçirildiğini ve dünya ile paylaşıldığını aktaran Tümgeneral Uzun, bu tarihten itibaren 70 arama kurtarma görevi icra edildiğini ifade etti.

Tatbikata ilişkin bilgi de veren Tümgeneral Uzun, kara safhasının bugün 101 Evler (St. Hilarion) bölgesindeki sahada, deniz safhasının ise yarın Gazimağusa açıklarında Dipkarpaz'ın güneydoğusunda ve Zeytin Burnu'nun doğusundaki sahada icra edileceğini kaydetti.

Tatbikata katılacak sivil ve askeri unsurlar hakkında da bilgi aktaran Tümgeneral Uzun, tatbikatın iki safha halinde ve üç senaryo kapsamında icra edileceğini söyledi.

Tümgeneral Uzun, "KKTC, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde her ortamda, gece ve gündüz, kara sularında veya uluslararası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekatı icra etmeye hazırdır." dedi.

Oğlunu unutmadıkları için teşekkür etti

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen teğmen Caner Gönyeli'nin annesi Kezban Gönyeli de brifinge katıldı.

Gönyeli gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük acısı olduğunu ifade ederek, evladının yerine tatbikata katılanları gördüğünü ve mutlu olduğunu söyledi. Büyük bir şeref yaşadığını anlatan anne Gönyeli, oğlu unutulmadığı için herkese teşekkür etti.

Caner Gönyeli'nin eşi Nükhet Gönyeli de yurt dışında uzun süre tedavi gördüğü için tatbikata ilk kez katıldığını, mutluluk ve gururla karışık duygular yaşadığını kaydetti. Caner Gönyeli'nin adını taşımaktan onur duyduğunu da vurgulayan Gönyeli, eşinin yokluğunun acısını hep yaşadığını söyledi. Nükhet Gönyeli, 42 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını dün gibi hatırladığını belirterek, eşinin isminin unutulmamasını istedi.

Brifinge, Caner Gönyeli'nin KKTC'nin Gönyeli bölgesinde yaşayan kızları Nihal Şehsuvaroğlu ile Nil Kırcalı da katıldı.

Öte yandan, Tümgenaral Uzun, Caner Gönyeli'nin annesi ve eşine, brifing öncesinde hediye takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Gazimağusa Erhan Uzun Kıbrıs Politika Güncel Haberler

title