Haberler

Şehit Şerife Bacı'yı Anma Programı

Kurtuluş Savaşı'nın unutulmaz kahramanlarından Şehit Şerife Bacı, Zeytinburnu'nda düzenlenen "İstiklal Yolu Kahramanları ve Şehit Şerife Bacı" konulu anma programı ile anıldı.

Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklarla Türk milletinin gönlünde taht kuran ve fedakarlık sembollerinden biri haline gelen Şehit Şerife Bacı, ölümünün 94. yıldönümünde İstanbul'da düzenlenen etkinlikle anıldı. Şehit Şerife Bacı Platformu'nun "İstiklal Yolu Kahramanları ve Şehit Şerife Bacı Anma Günü" adı altında düzenlediği etkinlik, Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Anma programına MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, işadamları ve vatandaşlar eşlik etti.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Kurtuluş Savaşı'nın canlandırıldığı tiyatro ile sürdü. Programın ardından 'İstiklal Yolunun Kurtuluş Savaşındaki Önemi' konulu bir de konferans yer aldı.

Programda bir konuşma yapan MHP İstanbul Milletvekili Başesgioğlu, "Sıkıştığımız zaman bu ülkenin insanlarının sığınabileceği Şehit Şerife Bacı gibi sağlam, güvenilir limanlar olduğunu herkese ispat ettiniz. Bundan sonra Allah ömür verirse her yıl bu günde Şehit Şerife Bacı ve istiklal yolu kahramanlarını çok coşkulu bir şekilde anmaya devam edeceğiz. Bunun sahibi gençlik gruplarıdır. Bunu onlara şu anda huzurunuzda emanet ediyorum. Bir fidan dikiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu kadın hareketiyle birlikte çok coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Şehit Şerife Bacı Platformlarına ihtiyacımız var. Şerife Bacı ve Sütçü İmam'ın kahramanlıklarını, milli, manevi ruhlarını yok etmek isteyen küresel emperyalizm 100 yıl evvel de vardı bugün de var. Bize diyorlar ki; 'milli devlet bitti. Bu ruh Şerife Bacı, bunlar 100 yıl evveldi artık unutun.' Biz de diyoruz ki bu ruh olmasa, bu ay yıldızlı bayrak bu kadar nazlı dalgalanamazdı" dedi.

Başesgioğlu, "Bu gece meclisimizden de bir katkı olsun istedim. Uzun süre üzerinde çalıştığım kanun teklifini bugün itibariyle TBMM'ye sundum. Kanun teklifinin başlangıcı şu; Kastamonu Candaroğulları Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulması hakkında kanun teklifi" şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Başesgioğlu Zeytinburnu İstanbul Politika Güncel Haberler

title