Haberler

Şehit Şerife Bacı Parkı'nın Adının Değiştirilmesine Tepkiler Sürüyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 2007 yılında Mevlana Mahallesine yaptırılan parka ‘Şehit Şerife Bacı Parkı ve Mesire Alanı’ adının verilmesinin ardından geçtiği yıl ‘Gençlik Parkı’ olarak değiştirilmesine tepkiler sürüyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 2007 yılında Mevlana Mahallesine yaptırılan parka 'Şehit Şerife Bacı Parkı ve Mesire Alanı' adının verilmesinin ardından geçtiği yıl ' Gençlik Parkı' olarak değiştirilmesine tepkiler sürüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun da İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesinde bulunduğu Şehit Şerife Bacı Parkı'nın adının değiştirilmesine Kastamonu'daki siyasilerden ve STK'lardan tepkiler devam ediyor.

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, Şehit Şerife Bacı'nın İstiklal savaşının Kastamonulu kadın kahramanı olduğunu hatırlatarak, "Kağnı arabasıyla cepheye mermi taşıyan, çocuğunun üzerindeki yorganı ıslanmasın diye top mermisi üzerine örten, sonra da dondurucu soğuktan yavrusunu korumak için vücudunu ona siper edip, kendisi donarak şehit olan sembol Türk anası Şerife Bacı. 2007 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesindeki alana Şehit Şerife Bacı Parkı ve Mesire Alanı adı verildi. Açılışını o dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan hemşerimiz İstanbul Milletvekilimiz Sayın Murat Başesgioğlu ve dönemin belediye başkanı tarafından gerçekleştirilen parkın isminin "Gençlik Parkı" olarak değiştirildiği, Şehit Şerife Bacı heykelinin de kaldırıldığı İstanbul'da ciddi nüfusu olan Kastamonulu hemşerilerimiz tarafından ifade edilmiş ve basın organlarında yer almıştır" dedi.

Kurtcu, şöyle devam etti: "Milletle, devletle kavgalı sözde açılım süreci denilen bizce millet ve devletimizin çözümlenmesi ve çözülmesi süreci ile alakalı bu uygulama, İstanbul'da ciddi nüfusu bulunan hemşerilerimizi rencide etmiş bulunmaktadır. Hemşerilerimizin konu ile alakalı hassasiyet göstermesi, kamuoyu baskısı kurması bizler için iftihar vesilesidir.

Kastamonu'daki bütün siyasal kurum, kuruluş, sosyal ve sivil toplum örgütlerinden konu ile alakalı duyarlılık göstermelerini, Gaziosmanpaşa belediyesinin bu yanlış uygulamasından vaz geçerek ilgili parka tekrar Şehit Şerife Bacı isminin verilmesini, kaldıran heykelin yerine konulması hususunda baskı kurmaya davet ediyoruz"

"ŞEHİT ŞERİFE BACI ONURUMUZDUR"

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ise, vatanını kendi canından bile önde tutan, fedakar Türk anasının İstanbul Gaziosmanpaşa'da adının verildiği Şehit Şerife Bacı Parkı'nın isminin Gençlik Parkı olarak değiştirildiğini üzüntüyle karşıladıklarını ifade ederek, "Şehit Şerife Bacı'nın İstiklal Savaşı'nda verdiği mücadele göz önünde bulundurulursa, Gaziosmanpaşa'daki parkta ve bir çok yerde anılmayı fazlasıyla hakettiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Küçükşabanoğlu, şunları kaydetti: "Daha önce sık sık belirttiğimiz gibi, Kastamonu'muzu ilgilendiren ortak konularda tüm Sivil Toplum Kuruluşları güçlerini birleştirerek beraber hareket etmelidir. Bizler KASGEG ailesi olarak bu konu ile ilgili bize yapılan her çağrıya uyarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya kararlıyız. Bizler Kastamonulu olarak doğan şanslı çoçuklarız. Doğduğumuz günden itibaren Şehit Şerife Bacı'nın torunları olarak soyumuzda kazanılmış, onurlu bir tarihi geçmişe sahibiz. Bizler bu onuru korumak ve devam ettirmekte sorumluyuz. Bu nedenle KASGEG ailesi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve Şehit Şerife Bacı Parkı ismi geri verilene kadar mücadeleye devam edeceğiz" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Murat Başesgioğlu Gençlik Parkı İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title