Haberler

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İçin Adliyede Anma Programı...2

Şehit Savcı Selim Kiraz'ın babası Hakkı KirazTam bir sene geçti.

Şehit Savcı Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz

Tam bir sene geçti. Ben hala aynı gündeyim, geçen sene bugündeyim. Bütün acıları ve sızıları kemiklerimde hissediyorum

Ama bu acıları ve sızıları giderecek bir tek şey vardır. Eğer ülkenin bütünlüğü ile bölünmez bütünlüğü ile milletin birlik ve beraberliği söz konusu ise kesinlikle gerisi teferruattır

Benim bin tane daha evladım olsa, 500 tane evladım olsa, kendim 67 yaşındayım, ben bugün şehit olmaya hazırım. Yeter ki Allah bu millete ve bu memlekete, bu devlete zeval vermesin

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ayhan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz anısına yazdığı Kiraz çiçekleri açarken adlı şiirini okudu.

Haber-Kamera Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK İstanbul DHA

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında geçen yıl bugün terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için adliyede anma töreni düzenlendi.

İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programına, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ile adliyede görevli savcılar, hakimler ve adliye personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Anma programında bir konuşma yapan Başsavcı Hadi Salihoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin üzerinden 1 yıl geçtiğini, o günün acısının hala devam ettiğini belirtti.

BABA HAKKI KİRAZ BÜTÜN ACILARI VE SIZILARI KEMİKLERİMDE HİSSEDİYORUM

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz da, Tam 1 sene geçti. Ben hala aynı gündeyim, geçen sene bugündeyim. Bütün acıları ve sızıları kemiklerimde hissediyorum. Ama bu acıları ve sızıları giderecek bir tek şey vardır. Eğer ülkenin bütünlüğü ile bölünmez bütünlüğü ile milletin birlik ve beraberliği söz konusu ise kesinlikle gerisi teferruattır. Bir Mehmet Selim gider, bin tane Mehmet Selim doğar. Ben hepinizi Mehmet Selim olarak görüyorum, hepinize sağlıklar diliyorum, teşekkür ediyorum dedi.

Bu vatana düşmanlık eden bu hainler zannediyor ki, zannediyorlar ki biz Mehmet Selim'i öldürdük. O ölmezliğe gitti, ama sizler öldünüz diyen Hakkı Kiraz, oğlunun adının Türkiye'nin her yerinde her zaman anıldığını söyledi.

KENDİM 67 YAŞINDAYIM, BEN BUGÜN ŞEHİT OLMAYA HAZIRIM

Hakkı Kiraz, Bu millet büyük bir millettir, bu ülke büyük bir ülkedir. Asla ve asla hiç kimsenin gücü bu millete ve bu ülkeye yetmez. Benim bin tane daha evladım olsa, 500 tane evladım olsa, kendim 67 yaşındayım, ben bugün şehit olmaya hazırım. Yeter ki Allah bu millete ve bu memlekete, bu devlete zeval vermesin diye konuştu.

Bu sözleri üzerine Hakkı Kiraz uzun süre alkışlandı.

Hakkı Kiraz, olay gününden sonra kendisini yalnız bırakmayan ve yanında olan başta Başsavcı Hadi Salihoğlu olmak üzere bütün savcılara, hakimlere ve adliye personeline teşekkür etti.

BAŞSAVCI VEKİLİ MEHMET AYHAN KİRAZ ÇİÇEKLERİ AÇARKEN ADLI ŞİİRİNİ OKUDU

Konuşmaların ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ayhan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz anısına yazdığı Kiraz çiçekleri açarken adlı şiirini okudu.

Ardından, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adına adli yargı çevresi arasında düzenlenen futbol müsabakası, fotoğraf ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

title