Haberler

Şehit Savcı Kiraz İçin Mevlit Okutuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatının 7'nci günü nedeniyle mevlit okuttu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatının 7'nci günü nedeniyle mevlit okuttu.

Çağlayan'daki Merkez Gürsel Camisi'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına, Adalet Bakanı Kenan İpek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Basri Bağcı, HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, ilçe başsavcıları, İstanbul Adliyesi'nde görevli hakimler, savcılar, şehit savcı Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ve vatandaşlar katıldı.

Cami bahçesine savcı Kiraz'ın resimleri asıldı, camiye gelenlere akide şekeri ile gül kolonyası ikram edildi.

Öğle namazından önce hafızlar tarafından şehit savcı Kiraz için Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve Mevlid-i Şerif okundu. Kur'an okunduğu sırada Başsavcı Salihoğlu'nun gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Şehit savcı Kiraz için dua edilmesinden sonra öğle namazı kılındı.

Namazın ardından gazetecilere açıklama yapan Adalet Bakanı İpek, Başsavcılığın düzenlediği mevlide iştirak ettiklerini belirterek, "Herkese tekrardan başsağlığı diliyorum. Şehit meslektaşımızı her zaman rahmet ve minnetle anacağız" dedi.

Mevlit programına katılanlara cami avlusunda pilav ve ayran ikram edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu akşam şehit savcı Kiraz'ın evinin bulunduğu Başakşehir'deki İmam-ı Azam Camisi'nde bir mevlit programı daha gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adliyesi Kenan İpek Politika Güncel Haberler

title