Haberler

Şehit Savcı Kiraz İçin Hatıra Ormanı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için hatıra ormanı oluşturuldu.

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için hatıra ormanı oluşturuldu.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın girişimi ile Kiraz adına, Yeşilovacık Mahallesi'nde 15 dönümlük alanda hatıra ormanı oluşturulması nedeniyle tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehit savcı Kiraz için dua edildi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, törende yaptığı konuşmada, Kiraz ile Osmaniye'de 2 yıl görev yaptığını söyledi.

Savcı Kiraz'ın, Çağlayan Adliyesi'nde hain bir saldırı sonucu şehit edildiğini anımsatan Köklü, "Bu saldırı sadece Mehmet Selim Kiraz'a yapılmamıştır. Adalet sistemimize, huzurumuza, geleceğimize ve bizzat milletimizin kendisine yapılmıştır. Bu hain ve alçakça yapılmış terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bir daha böyle bir acıyı yaşatmamasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Ailesine, tüm yargı camiamıza ve halkımıza başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hatıra ormanına 900 fidan dikildi.

Törene, şehit savcının kız kardeşi Gülcan Can, Yargıtay Üyeleri Salim Çevik, Sabahattin Öztemiz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile çeşitli illerden meslektaşları ve kurum temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adliyesi Silifke Yerel Haberler

title