Haberler

Şehit Savcı Kiraz Anıldı

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, oğlunun acısını unutturacak tek şeyin ülkenin birlik ve bütünlüğü olduğunu belirterek, "Bu acı ve sızıları giderecek bir tek şey vardır.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, oğlunun acısını unutturacak tek şeyin ülkenin birlik ve bütünlüğü olduğunu belirterek, "Bu acı ve sızıları giderecek bir tek şey vardır. Eğer ülkenin bölünmez bütünlüğüyle milletin birlik ve beraberliği söz konusuysa kesinlikle gerisi teferruattır." dedi.

Görevi başındayken terör örgütü DHPK/C üyelerince İstanbul Adalet Sarayı "A" bloktaki makamında vurularak şehit edilen savcı Kiraz için, İstanbul Adalet Sarayı Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda tören gerçekleştirildi.

Törende konuşan baba Hakkı Kiraz, olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen unutamadıklarını dile getirerek, oğlunun ölümsüzlüğe yürüdüğünü söyledi.

Türkiye'nin milletiyle büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Kiraz, "Bir Mehmet Selim gider, bin Mehmet Selim gelir. Bu acı ve sızıları giderecek bir tek şey vardır. Eğer ülkenin bölünmez bütünlüğüyle milletin birlik ve beraberliği söz konusuysa kesinlikle gerisi teferruattır. Millete düşmanlık eden o hainler, Mehmet Selim'i öldürdüklerini zannediyor. Siz öldürmediniz. O, ölmezliğe gitti ama sizler öldünüz. Türkiye'nin her yerindeki ormanlarına, mahalle ve konaklarına, camilerine, adliyelerine Mehmet Selim'in adı veriliyor. Bu millet büyük bir millettir, bu ülke büyük bir ülkedir. Hiç kimsenin gücü bu ülkeye yetmez. Eğer biz bu ülkede yaşıyor ve bu ülkeyi seviyorsak, bu ülke için ölmek de gerekiyorsa seve seve, tereddüt etmeden şehit olmaya hazırız." diye konuştu.

"Bin evladım olsa seve seve şehit veririm"

Türkiye'nin milletiyle, devletiyle bölünmez bir bütün olduğunun altını çizen baba Kiraz, şunları kaydetti:

"Kendim 65 yaşındayım. Benim bin tane evladım da olsa bu ülke için seve seve şehit vermeye hazırım. Yeter ki Allah, bu millete ve devlete zeval vermesin. Gerçekten bu ülke büyük bir ülkedir, bu vatan aziz bir vatandır. Üzerinde yaşayan bu millet çok asil bir millettir. Ölüsüne de dirisine de sahip çıkmaktadır. Allah, bu ülkeye böyle bir acı yaşatmasın. Biz acıdan bahsediyoruz ama söz konusu vatansa, zehri, kızılcık şerbeti, bal şerbeti diye içeriz. Ağlamayız ve üzülmeyiz. Bu ülkenin düşmanlarını da sevindirmeyiz. Bizleri unutmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum."

"Karşımızdakiler insan değildi"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da olayın üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatarak, şehit Kiraz'ı kaybetmenin acısını yüreklerinde taşıdıklarını söyledi.

Olay günü Ankara'da olduğunu ve duyar duymaz İstanbul'a gelerek operasyonu yakından takip ettiğini anlatan Salihoğlu, "Kötü olayın üzerinden tam 1 yıl geçti. O günün acısı halen yüreklerimizde devam ediyor. Karşımızdakiler insan değildi. İnsanlıktan nasibini alamamış kişiler, sevgili kardeşimizi şehit ettiler. Bu can, bu tende olduğu müddetçe sevgili kardeşimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Kanuni sınırlar içerisinde hak edenlerin, hak ettikleri cezayı almalarını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ayhan'ın şehit Kiraz için yazdığı "Kiraz çiçekleri açarken" isimli şiirinin seslendirildiği törenin ardından Başsavcılıkça şehit savcı adına organize edilen farklı dallardaki spor müsabakalarında dereceye giren sporculara kupa ve plaket takdimi yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title