Haberler

Şehit Polislere Hazin Tören

Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan polis memurları Yalçın Palıt ve İbrahim Derindere için Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi.

Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan polis memurları Yalçın Palıt ve İbrahim Derindere için Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, kent protokolünün yanı sıra şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende şehitlerin özgeçmişi okundu. Ardından konuşan Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit ailelerine, emniyet teşkilatı ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından Adana Müftüsü Arif Gökce, dua okudu. Gökce, "Kalem tutacak gençlerimizi kandırıp dağa çıkaranlar kahrolsun" dedi.

Törende şehit polis memuru İbrahim Derindere'nin eşi Şeyma Derindere ve kızı tabuta sarıldı.

Şehit polis memuru Yalçın Palıt'ın Necati Palıt ve öz annesini kaybettikten sonra 4 yaşında iken kendisine bakıp büyüten üvey annesi Raziye Palıt gözyaşı döktü. Yalçın Palıt'ın halası da bastonla polislerin yardımıyla tören alanına gelip, feryat etti.

Valilikte törenin ardından cenazeler baba ocaklarında helallik alındıktan sonra Buruk Mezarlığı'na götürüldü. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Valiliği Arif Gökce Iğdır Politika Güncel Haberler

title