Haberler

Şehit Polisler Adına Kütüphane Kurdular

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadelede şehit olan polis memurları adına okullarda 5 ayrı kütüphane oluşturdu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadelede şehit olan polis memurları adına okullarda 5 ayrı kütüphane oluşturdu.

İl Emniyet Müdürlüğünce "Diyarın Okuyan Çocukları" projesi kapsamında, aralarında terör operasyonlarının tamamlandığı Sur ve Bağlar ilçelerinin de bulunduğu 5 okulda bin kitaplık kütüphane açıldı. Yenişehir ilçesindeki Yolaltı İlkokuluna da geçen yıl temmuz ayında teröristlerin saldırısında şehit edilen polis memuru Tansu Aydın'ın ismi verildi.

Okul bahçesinde kütüphanenin açılışı için düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesinin herkesin görev ve sorumluluğu olduğunu söyledi.

"Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek geleceğimize güvenle bakarız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitiminde bir aksaklık olmaması adına bütün kurum ve kuruluşlarımız büyük bir hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürüyor." diyen Aksoy, bu konuda tüm kurum, kaymakam ve kurum müdürlerinin büyük bir gayret içerisinde çalıştığını belirtti.

Özellikle okul çağında olup okula devam etmeyen hiçbir öğrencinin kalmaması gerektiğine dikkati çeken Vali Aksoy, şöyle devam etti:

"Eğitim çağında olup, eğitim dışında hiçbir çocuk kalmayıncaya kadar bu çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürmeye devam edeceğiz. Amacımız, Diyarbakır'da halka huzurlu, güvenli ve barış ortamı içerisinde bir yaşam oluşturmaktır. Bu amaçla da bütün birimlerimiz büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor."

İl Emniyet Müdürlüğünün Diyarbakır'da halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına gayret gösterdiğini vurgulayan Hüseyin Aksoy, "Emniyet Müdürlüğümüz, Diyarbakır'da huzur ve güvenliğin gerçekleşmesi adına faaliyetlerini sürdürürken, maalesef şehitler de vermekte. Kütüphane ile hem şehidimizin adı yaşayacak hem de bu kütüphaneden okuyan çocuklarımız kendilerini geleceğe daha iyi hazırlamış olacak." ifadelerini kullandı.

Çocukların kitap okumasının, okuduğunu anlamasının, anladığını anlatabilmesinin, onların gelişimine çok önemli katkılar sunacağını dile getiren Aksoy, bu bakımdan kütüphanenin burada okuyan çocuklar tarafından kullanılmasının, onların yetişmelerinde de önemli bir katkı ortaya koyacağını bildirdi.

Vali Aksoy, terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerine rahmet, yaralananlara ise şifa diledi.

Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da projenin çocukların geleceklerini yönlendirmelerine, dünya görüşlerini zenginleştirmelerine, kendilerine sosyal ortam, eğitim desteği sağlamak ve topluma faydalı birer birey olmalarını sağlamak amacıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize ediliğini söyledi.

"Bizler okuyan, okumayı seven, bilge ve çalışkan yetişen nesiller görmeyi diliyoruz. Gençlerimizin iyi ve bilgili insanlar olarak yetişmesinde katkımız varsa Emniyet Müdürlüğü olarak ne mutlu bizlere diyoruz." diyen Taşdan, şöyle konuştu:

"Bağlar'da Hüseyin Uluğ İlkokulundaki kütüphaneye şehit polis İlker Narin, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulundaki kütüphaneye şehit polis Mustafa Turanlı, Mevlana Halit Ortaokulundaki kütüphaneye şehit polis Mehmet Uyar, Sur'da ise Çarıklı Milli Egemenlik Ortaokulundaki kütüphaneye şehit polis Ahmet Gılıç'ın isimleri verilerek kütüphaneler oluşturulmuştur. Bu kütüphanelere, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığından onaylı biner kitap konuldu."

Adnan Taşdan, daima genç ve çocukların yanında olmaya devam edeceklerini, bu doğrultuda bünyelerinde bir çok alanda kurs ve seminer düzenlediklerini anlatarak, 100 öğrenciye TEOG kursu, 20 bin öğrenciye güvenli internet seminerleri, 48 bin öğrenciye de güvenli yaşam kuralları üzerine eğitimler verdiklerini sözlerine ekledi.

Okulun 4'üncü sınıf öğrencilerinden Kübra Mert ise kütüphane nedeniyle polislere minnettar olduğunu ifade etti.

Mert, "Polisleri çok seviyoruz. Onlar bizi teröristlerden kurtarıyor. Teröristler insanları öldürüp, insanların evlerine giriyor. Polisler ise bizi kurtarıyor." dedi.

Daha sonra Vali Aksoy, kütüphanenin açılışını yapması için kurdelaları öğrencilere kestirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hüseyin Aksoy Yenişehir Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir?
title