Haberler

Şehit Polisi Aksaray'da 10 Bin Kişi Son Yolculuğuna Uğurladı

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi 24 yaşındaki Sinan Kunduracı'yı memleketi Aksaray'da 10 bin kişi uğurladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi 24 yaşındaki Sinan Kunduracı memleketi Aksaray'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Şehit polis Kunduracı'nın cenazesi dün Van'da yapılan törenin ardından aksam geç saatlerde memleketi Aksaray'a getirildi. Bugün de Aksaray Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, cenaze aracı ile helallik alınmak için Küçük Bölcek Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

BABA GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Şehidin babası 47 yaşındaki Mehmet Kurduracı'nın güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, annesi 42 yaşındaki Pakize ve kız kardeşleri Hatice ve Hülya tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Baygınlık geçiren anne Pakize Kunduracı'ya 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Mehmet Kunduracı da gözyaşlarıyla tabutu okşayıp öperek oğlunu evin önünden son yolculuğuna uğurladı.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Baba evinde alınan helalliğin ardından bekar olan şehit özel harekat polisi Sinan Kunduracı'nın cenazesi tekbirler eşliğinde namazın kılınacağı Ulu Cami önüne getirildi. Burada da oğlunun tabutunun başına gelen baba Mehmet Kunduracı dua okudu.

Cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Gümrük Müsteşarı Cenap Aşçı, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi Ulu Cami'deki öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından tekbir ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı eşliğinde Aksaray Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari Aksaray Güncel Haberler

title