Haberler

Şehit Polis Müdürü Çeken'in Konya'daki Babasının Evinde Yas

İstanbul Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından bu sabah olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in acı haberi, Konya'daki ailesini yasa boğdu.

Cihanbeyli İlçesi'ne 9 kilometre uzaklıktaki Gemecik Mahallesi'nde oturan şehit Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in babasının evini ziyaret eden Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer ve beraberindeki heyet emekli polis memuru olan babası Mehmet ve annesi Huriye Çeken'e başsağlığı diledi. Şehit Polis Çeken'in ailesinin evine Türk bayrakları asıldı.

Şehit Polis Çeken'in yakınları gözyaşlarına boğulurken, amcası Nezir Çeken, yeğeninin şehit olduğu haberini televizyondaki haberlerden öğrendiklerini söyledi. İstanbul'daki çatışmaları televizyondan takip ettiklerini anlatan amca Çeken, "Sabah televizyonu açtığımda alt yazıda yeğenimin ismini gördüm ve şehit olduğunu öğrendim. Şehit olduğu haberini öğrendikten sonra şoka girdik. En son geçtiğimiz Perşembe günü konuşmuştuk. İyi olduğunu söylüyordu" dedi.

ŞEHİT HABERİNİ HABERLERDEN ÖĞRENDİ

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit müdür Çeken'in Diş Hekimi eşi Kübra Çeken de tatil için geldiği Konya'da eşinin şehit olduğu haberini aldı. Çocukları 8 yaşındaki Leyla ve 3 yaşındaki Cevdet ile birlikte tatil için geldiği Merkez Selçuklu İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Elifkent Siteleri'nde oturan annesi İpek Polsu'nun evinde televizyonda haberleri izlerken, eşinin şehit olduğu haberini alan Kübra Çeken gözyaşlarına boğuldu. Kübra Çeken yakınları tarafından sakinleştirildi. Siteye de Türk Bayrağı asıldı.

Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit olması üzerine babası Mehmet Çeken ile eşi Kübra ve çocuklarının düzenlenecek tören için İstanbul'a gitti.

ÖRNEK EMNİYET MÜDÜRÜ

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde 2008 yılında Emniyet Müdürü olarak görev yapan Beyazıt Çeken'in görev yaptığı dönem içerisinde halkın sevgisini kazandığı ifade edildi. İlçeye bağlı haberlerin verildiği 'Solhan.net' isimli internet sitesinde 'Mütevazı Emniyet Müdürü' başlığıyla Çeken ile ilgili verilen haberde halkla ilişkileri ile halkın takdir ve sevgisini kazandığı vurgulandı. Haberde, Emniyet Müdürü Çeken'in yaklaşımının kurumlar arası diyalog ve halkla ilişkiler adına diğer kurum amirlerine de örnek olmasını istenirken, Daha önce ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne işimiz düştüğü zaman bile gitmek istemezdik. Ancak Beyazıt Çeken döneminde emniyet müdürlüğüne bakış açımız değişti. Müdürümüze, bizlere karşı bu sıcak tavrından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken'in İstanbul'da düzenlenecek olan törenin ardından yarın öğle namazından sonra memleketi Cihanbeyli'de toprağa verileceği kaydedildi. - Cihanbeylikonya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sultanbeyli Konya Politika Güncel Haberler

title