Haberler

Şehit Polis Memurunun İsmi Babaevinin Sokağına Verildi

Mardin'in Midyat ilçesinde, yaklaşık altı ay önce teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit düşen Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy'un adı babaevinin bulunduğu sokağa verildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Şükrüpaşa Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin her zaman geçmişine, tarihine ve şehitlerine vefalı davrandığını belirtti.

Edirne'nin de tarih boyunca bağımsızlık mücadelesi verdiğini ifade eden Özdemir "Edirne'nin her karışında binlerce şehidimizin kanı vardır. Edirne'nin her sokağı şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Edirne halkı da vatanın, bayrağın ve devletin ne olduğunu çok iyi bilmektedir, ben de burada görev yapmaktan gurur duyuyorum."dedi.

Valilik olarak yapacakları bir eğitim kurumuna da Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy'un ismini vereceklerini aktaran Vali Özdemir, şehitleri ve ailelerini her zaman kalplerinde yaşatacaklarını vurguladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise şehitlerin, vatanın bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiğini belirtti.

"Türk milleti asil ve büyük bir millettir" diyen Gürkan "Türk milleti, geçmişten bugüne vatanını korumak için kadınıyla erkeğiyle, çoluğuyla çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle bir an bile tereddüt etmeden canını vermiş bir millettir. Bugün ismini yaşatmak için toplandığımız Nefize kardeşimizde bu aziz şehitlerden biridir. Ben öncelikle şehidimizin anne ve babasına, eşine ve çocuğuna tekrar sabır diliyor, kendisine de rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan da şehidin isminin sokağa verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra şehit Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy, ailesi, yakınları Vali Özdemir, Gürkan ve Erdoğan, şehidin isminin verildiği sokağa konulan tabelanın açılışını yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Gürkan Midyat Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title