Haberler

Şehit Polis Memuru Tokat'ta Toprağa Verildi

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı girişinde yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Emrah Taşdemir (27) memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Uluöz Köyünde toprağa verildi.

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı girişinde yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Emrah Taşdemir (27) memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Uluöz Köyünde toprağa verildi. Şehit polis 4 yıl önce bugün(13 Mart) tarihinde hayatını kaybeden babası Seyfi Taşdemir'in yanına defnedildi.

Çağlayan Adliyesi'nde koruma görevini yaptığı Hanime Aslan ile birlikte uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren şehit polis memuru Emrah Taşdemir'in cenazesi İstanbul'daki törenin ardından karayolu ile memleketi Turhal'a getirilerek Turhal Devlet Hastanesi morguna konuldu. Cenaze sabah saatlerinde yakınları tarafından hastane morgundan alınarak ilçeye bağlı Uluöz Köyüne getirildi. Köyde ilk olarak annesi Fadime Taşdemir'in yaşadığı eve getirilen cenaze için dua okundu, yakınları gözyaşı döktü. Şehidin babaannesi Necmiye Taşdemir, Gelin gelmedi yavrum. Halay çekenlerin yok mu yavrum diyerek ağıt yaktı. Şehidin annesi Fadime Taşdemir'i ise kadın polisler koluna girerek sakinleştirdi. Cenaze daha sonra köy camisine getirildi. Burada musalla taşına konulan tabuta sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

BABASININ ÖLDÜĞÜ GÜN TOĞRAĞA VERİLDİ

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namazın ardından cenaze yaklaşık bir kilometre ilerde bulunan köy mezarlığına kadar omuzlar üzerinde taşındı. Cenaze daha sonra, 13 Mart 2010 tarihinde kalp krizi sonrası hayatını kaybeden babası Seyfi Taşdemir'in mezarının yanına defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan İstanbul Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

title