Haberler

Şehit Polis Memuru Murat Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı (1)

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz için memleketi Muş'ta tören düzenlendi.

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz için memleketi Muş'ta tören düzenlendi.

Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Muş Valiliği önündeki tören alanına getirilerek özgeçmişi okundu. Burada tekbir getiren vatandaşlar, "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Vali Seddar Yavuz, üzüntülü olduklarını ve acılarının büyük olduğunu söyledi.

"Acımızı içimize akıtıyoruz. Bu hainler, alçaklar, vatan hainleri, bayrak ve din düşmanları, dün olduğu gibi bugünde efendilerine, küresel güçlere maşalık ettiler." diyen Yavuz, şunları söyledi:

"Efendilerini mutlu ettiler. Ama 79 milyon vatan evladını ve ümmeti mutsuz ettiler, ümmetin kalbini incittiler. Murat'ım muradına eremeden kara toprağa gönderdiler ama biliyoruz ki inanıyoruz ve güçlüyüz. Biz Müslümanız elhamdülillah. Biz şehit olanların ölmediğine, onların canlı, diri ve peygamber efendimize komşu olduğuna iman ederiz. Onun için ölümler bizim için ölüm değil, başlangıç, diriliş, Allah'a kavuşmak, Allah yolunda ölmektir. İşte Murat kardeşimizde öyle yaptı. Vatanına, milletine, bayrağına ve dinine sahip çıktı. Gencecik yaşında şehit oldu. Buradan bir kez daha haykırmak istiyorum. 1071'de yapmış olduğumuz toplumsal sözleşmeye 79 milyon vatan evladı sadıktır. Malazgirt ruhu halen yaşıyor. Biz tek milletiz, tek bilek ve tek yüreğiz. Yedi düvel nasıl Haçlı Seferleri ile üzerimize yürüdüyse, bugünde üzerimize yürümeye devam ediyor. Ama bilsinler ki bu ülkeyi asla bölemeyeceksiniz. Bu hain maşalara diyorum ki; siz fare gibi deliklerinizde yaşamaya devam edeceksiniz, bizde sizleri kovalamaya devam edeceğiz. İsteseniz de istemeseniz de büyük Türkiye'yi ve yeni Türkiye'yi kuracağız."

Bu topraklarda yaşamanın bedelinin ağır olduğunu ancak bedelini bin yıldır ödendiğini sözlerine ekleyen Vali Yavuz, "Bu hainlere, hainlere destek olanlara cesaret verenlere, maddi destek sağlayanlara diyorum ki sonunuz hüsran olacak. Hepinizden hesabını tek tek soracağız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından şehit Yılmaz'ın naaşı, ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda kişi tarafından Zafer Mahallesi'ndeki Çağlayan Camisi'ne omuzlarda taşındı. Yürüyüşe katılanlar terörü lanetledi.

Tabuta sarılarak ağıtlar yakan ve şehidin fotoğrafını öpen yakınlarını, Vali Yavuz, vatandaşlar ve polis memurları teskin etti.

Kılınan cenaze namazının ardından İl Müftüsü Alaaddin Bozkurt'un okuduğu dua sonrası şehidin naaşı kortej eşliğinde Taşo Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde defnedildi.

Vali Yavuz, şehidin babası Nazım Yılmaz'a başsağlığı dileyerek, oğlunun tabutuna sarılan Türk bayrağını teslim etti.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kurum amirleri, emniyet personelleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nazım Yılmaz Murat Yılmaz Muş Valiliği İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title