Haberler

Şehit Polis Memuru Mehmet Öter İçin Tören (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in konuşması Şehit için dua edilmesi Şehidin yakınlarının ağlaması Şehidin eşi Aycan Öter'in konuşması Şehidin 5 yaşındaki kızı Esmanur'un konuşması Şehit naaşının taşınması Gaziantep'teki terör saldırısı Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla 1 Mayıs'ta gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Öter için Gaziantep'te tören düzenlendi Şehidin eşi Aycan Öter: "16 yıllık eşimle gurur duyuyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'in konuşması

Şehit için dua edilmesi

Şehidin yakınlarının ağlaması

Şehidin eşi Aycan Öter'in konuşması

Şehidin 5 yaşındaki kızı Esmanur'un konuşması

Şehit naaşının taşınması

Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla 1 Mayıs'ta gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Öter için Gaziantep'te tören düzenlendi

Şehidin eşi Aycan Öter:

"16 yıllık eşimle gurur duyuyorum. Bugün benim en gururlu günüm"

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla 1 Mayıs'ta yapılan terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Öter için Gaziantep'te tören düzenlendi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, ardından şehidin öz geçmişi okundu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik'in dualar okuduğu törende konuşan İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, 1 Mayıs Pazar günü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan Öter'in bu sabah yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Kahraman şehidin, her zaman vatanı, milleti, memleketine karşı olan görevini sonuna kadar yerine getirdiğini ifade eden Gülveren, önceki şehitlerde olduğu gibi Öter'in cenazesi için de derin bir üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Acılarını kalplerine gömerek hainleri sevindirmeyeceklerini anlatan Gülveren, alçakça ve kalleşçe gerçekleştirilen saldırı sonucu yaralananlara şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Gülveren, şehit Öter'e "Yiğidim sen asla geride kalmadın. Mekanın cennet olsun" diye seslendi.

Törenden notlar

Törene, şehidin babası Abdullah, annesi Semanur, eşi Aycan (41) ile kızları Begüm (17) ve Esmanur'un (5) yanı sıra yakınları katıldı.

Törenin ardından şehit polisin yakınları tabut başına gelerek gözyaşı döktü. Şehidin eşi Aycan Öter, fotoğrafını okşadı ve öptü. Çevresindekilere "Ağlamayacağım, birilerini sevindirmeyeceğim" diyen anne Semanur Öter de "Hakkını helal et. Bugün benim en mutlu günüm. Benim varsa hakkım, sana helal olsun. Senden geriye kalan çocuklarına gözüm gibi bakacağım. Gözün arkada kalmasın. Merak etme ben de geleceğim" dedi.

Semanur Öter, daha sonra kızları Begüm ve Semanur'u çağırdı. 5 yaşındaki kızına şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşını öptüren acılı anne, büyük kızı Begüm'ün ağladığını görünce, kızını teselli ederek ağlamamasını istedi.

Şehidin tabutu meslektaşlarının omuzlarına alınırken, gazetecilere dönen Aycan Öter, "Onlar sevinmesin. Bugün bizim en güzel günümüz. Şehidimiz var" diye seslendi.

Öter, yakınlarının yanına geldiğinde ise terör örgütüne tepki göstererek, "Köpeklere yem olasınız inşallah. Cehennemin dibine giresiniz. En güzel günüm bugün. Ben şerefliyim, onlar leş. 16 yıllık eşimle gurur duyuyorum. Bugün benim en gururlu günüm. İnşallah bu kalleşlerin de dokunulmazlığı kalkar" dedi.

"Babam yarın mı gelecek?"

Bu arada, törenin sona ermesinin ardından şehidin 5 yaşındaki kızı Esmanur Öter'i aile fertleri kucakladı. Çevredeki vatandaşların da sevgi gösterisinde bulunduğu küçük kız, kendisini sevenlere önce "Babam nerede?" diye sordu.

Daha sonra "Babam ne zaman?" gelecek diye soran küçük kıza, yakınlarını "Baban şehit oldu" diye cevap verdi. Küçük kız bunun üzerine, "Yani babam gelmeyecek mi, yarın Elazığ'a mı gelecek" diye sorması, çevredekileri hüzünlendirdi.

Daha sonra, memleketi Elazığ'a gönderilen şehit Öter'in cenazesinin yarın toprağa verileceği bildirildi.

Gaziantep'te 1 Mayıs'ta, İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 2 polis memuru şehit olmuş, 18'i polis 22 kişi yaralanmıştı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 52 kişiden 32'si tutuklanmış, 19'u adli kontrol şartıyla biri de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Erhan Gülveren Ahmet Çelik Gaziantep 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title