Haberler

Şehit Polis Çetin, Uşak'ta Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen iki polis memurundan Cumhurbaşkanlığı Koruması Özel Harekat Polisi evli, iki çocuk babası 39 yaşındaki Mehmet Çetin'in cenazesi, memleketi Uşak'ta düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki darbe girişimi sırasında Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin'in cenazesi  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törenin ardından karayolu üzerinden memleketi Uşak'a gönderildi. Şehit için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde resmi tören düzenlendi. Uşak Belediyesi hava sıcaklığının güneş altında 40 dereceyi bulması nedeniyle vatandaşlara şapka ve su dağıttı. Ankara'dan karayolu ile Uşak'a getirilen şehit polis Mehmet Çetin'in cenazesi Atatürk Mahallesi Türkay Sokak'taki baba evinde helallik alındıktan sonra polis eskortu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne hazırlanan resmi tören alanına getirildi. Cumhuriyet Meydanı'na gelen şehidin eşi Sevgi Çetin, yakınlarına ve vatandaşlara "Ağlamayın, ağlamayın" diye seslendi. Babası için gözyaşı döken şehit polisin kızı Sümeyye Çetin bir yakını ve kadın polis eşliğinde meydana getirildi. Şehidin gözü yaşlı annesi Nazife Çetin ise yakınları tarafından güçlükle teskin edildi. Şehidin babası Hüseyin Çetin ve oğlu Emir Çetin ise tören alanına AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş ve AK Partili Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte geldi.

10 BİN KİŞİ KATILDI

Cumhurbaşkanlığı Koruması Özel Harekat Polisi Mehmet Çetin için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın ve askeri personel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, çok sayıda polis, şehidin ailesi ve yaklaşık 10 bin Uşaklı vatandaş katıldı. Şehit polis Mehmet Çetin'in özgeçmişinin okunmasının arından Uşak İl Müftüsü Fuat Altıntaş'ın kıldırdığı cenaze namazında şehidin babası Hüseyin Çetin ve oğlu Emir Çetin yan yana saf tuttu. Şehit polisin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde tören mangasındaki polisler ve vatandaşlar tarafından omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Vatandaşlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Cenaze aracı ile Uşak merkeze bağlı Yoncalı Köyü Mezarlığı'na götürülen Cumhurbaşkanlığı Koruması Özel Harekat Polisi Mehmet Çetin'in cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

- Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Çetin Marmaris Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title