Haberler

Şehit Piyade Uzman Çavuş Dost, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Sur'daki terör operasyonunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selçuk Dost, Adıyaman'da Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selçuk Dost, Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesinde Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Gaziantep'ten alınarak Besin ilçesine bağlı Suvarlı beldesi Adalet Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada baba Mehmet ve anne Asiye Dost, oğlunun naaşına sarılarak gözyaşı döktü.

Babaevinde helallik alınmasının ardından şehit Dost için Merkez İlköğretim Okulu bahçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Dost'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, 2. Ordu Komutanlığı İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, askeri erkan, belediye başkanları, şehit ve gazi dernekleri temsilcileriyle yetkililer katıldı.

Şehidin nenesi Ayşe Dost, Kürtçe "Yavrum yavrum senin yerine ben öleydim" diye ağıtlar yaktı. Şehidin ağabeyi, kardeşinin askeri şapkasını giyerek törene geldi. Baba Mehmet ve şehidin kardeşlerini törende, Bakan Işık ve 2. Ordu Komutanlığı İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Sevgili teskin etti.

Baba Mehmet Dost ve oğlu, şehidi son yolculuğunu asker selamıyla uğurladı, şehidin kız kardeşi de ağabeyinin kamuflajını giydi.

İl Müftüsü Yardımcısı Musa Çiftçi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Dost'un naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına alındı. Bir süre yüründükten sonra Dost'un cenazesi, belde mezarlığına defnedildi.

Cenazeye katılan protokol üyeleri, baba Mehmet Dost'a taziye dileklerini iletti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 2014 yılında göreve başlayan şehit Dost'un daha önce Antalya'da turistler için tekne turu düzenlediği öğrenildi.

Bekar ve 8 kardeşi olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Dost'un Manisa'dan geçici görevle Sur'a gittiği, 1,5 ay önce de memleketine izine geldiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Diyarbakır Suvarlı Besni Politika Güncel Haberler

title