Haberler

Şehit Özel Hareket Polis Memuru Çakır Son Yolculuğuna Uğurlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : FETÖ'nün darbe girişiminde Gölbaşı'nda şehit düşen Polis Memuru Seyit Ahmet Çakır'ın naaşının getirilmesi Şehit annesi Asiye Çakır'ın tabuta sarılması Şehidin eşi Orkide Çakır'ın üzüntüsü Şehit Çakır'ın bir yakınının naaşın başında bekleyen polisin gözyaşlarını silmesi Cenaze namazının kılınması Şehit polis Çakır'ın naaşının taşınması Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Özel Hareket Polis Memuru Seyit Ahmet Çakır (26), memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesinde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

FETÖ'nün darbe girişiminde Gölbaşı'nda şehit düşen Polis Memuru Seyit Ahmet Çakır'ın naaşının getirilmesi

Şehit annesi Asiye Çakır'ın tabuta sarılması

Şehidin eşi Orkide Çakır'ın üzüntüsü

Şehit Çakır'ın bir yakınının naaşın başında bekleyen polisin gözyaşlarını silmesi

Cenaze namazının kılınması

Şehit polis Çakır'ın naaşının taşınması Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Özel Hareket Polis Memuru Seyit Ahmet Çakır (26), memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesinde toprağa verildi.

Çakır'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin omuzlarında Merkez Hatice Kübra Camisi'ne getirildi.

Törene katılan binlerce vatandaş, tören boyunca ellerindeki bayraklarla FETÖ'ye tepki gösteren sloganlar attılar.

Üniforma giyerek tabuta sarılan şehidin eşi Orkide Çakır, tabutun başında, "bak sen kızımızı göremedin ama onu kucaklayamadın ama ben sana onun şapkasını getirdim" diyerek gözyaşı döktü.

Ayakta durmakta zorlanan Çakır'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehit annesi Asiye Çakır ise, oğlunun tabutunun başına geçerek önce resmini öptü, sonrada şehit oğluna "onurumsun sen benim ve memleketimin onurusun" dedi.

Oğlunun kimsenin ağlamasını istemediğini aktaran Anne Çakır, şunları ifade etti:

""Ben ağlamayacağım, kimse de ağlamasın çünkü oğlum ağlamamızı istemezdi. Oğlum bana 'ben vatanım için, toprağım için her yere giderim anne' dedi ve çağrıldığı her yere de gitti. Olaylar başladığında içime bir sıkıntı girdi, oğlumun şehit olduğunu hissettim ve şehadet haberi gelecek diye çıktım, bayrak astım. Ben onu öpmeye kıyamadım, nazar değecek diye resimlerini evde sakladım, rabbim mekanını cennet eylesin"

Tören kıtasında bulunan ve tabutun başında bekleyen bir polis memurunun ağladığını gören şehit yakınları, polise "sen ağlama" diyerek gözyaşlarını sildi.

Polis Memuru Çakır'ın cenazesi kılınan namazın ardından tekbirler eşliğinde defin edilmek üzere Karkamış ilçesine bağlı Karacurun Mahallesi'ne götürüldü.

-Evliliğin yıl dönümünde toprağa verildi

Geçen yıl 18 Temmuz'da eşi Orkide Çakır ile evlenerek dünya evine giren ve evliliğinin yıl dönümünde şehit olan Çakır'ın 15 gün önce bir kız çocuğu dünyaya geldiği, şehit Çakır'ın erken doğum nedeniyle Gaziantep'teki hastanede gözetim altında bulunan bebeğini bir kez dahi kucağına alamadığı öğrenildi.

İzin alarak hem ailesini hem de yeni doğan bebeğini görmeye geleceği öğrenilen Çakır'ın ayrıca Güneydoğuda törer örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında Diyarbakır, Şırnak ve Silopi'de görev aldığı, amirleri ve arkadaşları tarafından sevilen başarılı bir polis memuru olduğu bildirildi.

Törene AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Ahmet Uzer, Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yülksel, Canan Candemir Çelik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkececi, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Erhan Gülveren, Albay Şeref Çakmak, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Karkamış Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaslan, AK Parti Nizip İlçe Başkanı Fatih Uzunaslan, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çakır'ın cenazesi, tören sonrasında baba ocağı olan Karkamış'ın Karacurun Mahallesinde toprağa verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çakır Gaziantep Karkamış Nizip Politika Güncel Haberler

title