Haberler

Şehit Özel Harekat Polisi İdris Bolat Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Yüksekova'daki terör operasyonunda şehit düşen özel harekat polisi İdris Bolat, Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen özel harekat polisi İdris Bolat'ın cenazesi, Amasya'da defnedildi.

Şehidin cenazesi, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Helvacı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Bolat'ın ailesi, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Amasya Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla törenin düzenleneceği Sultan Beyazıt Camisi'ne götürüldü.

Şehidin babası Osman Bolat, tören alanında güçlükle ayakta durdu. Baba Bolat, "Oğlum aslanlar gibi gitti, aslanlar gibi geldi. Ağlayıp düşmanları sevindirmeyeceğim, ağlamayacağım" dedi. Anne Hatice ile şehidin kardeşleri Meryem ve Enes Bolat, gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Müftüsü İsmail İpek tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin cenazesi, Taşova ilçesine bağlı Karamuk köyüne götürüldü. Bolat'ın cenazesi, Diyarbakır'da 1991 yılında şehit düşen, adını aldığı amcası şehit er İdris Bolat'ın mezarı yanında defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, 15. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Yüksekova Amasya Politika Güncel Haberler

title