Haberler

Şehit Onbaşı İstanbul'da Toprağa Verildi

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA Afyonkarahisar'da İkmal ve Garnizon Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan iki asker arasında çıkan kavgada bıçakla yaralanıp kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Berber (21) İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

Afyonkarahisar'da İkmal ve Garnizon Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan iki asker arasında çıkan kavgada bıçakla yaralanıp kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Berber (21) İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. 6 aydır vatani görevini yapan şehit onbaşı için Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde başta ailesi olmak üzere, yakınları ve arkadaşları gözyaşı döktü.

Şehit Onbaşı Mustafa Berber'in Türk bayrağına sarılı tabutu tören için saat 11.30 sıralarında Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi. Cami avlusunda şehidin babası Engin Berber, annesi Gül Berber, ablası Gamze Berber ile ikiz kardeşi Muhammet Berber taziyeleri kabul etti. Törene başta İstanbul Valisi Vasip Şahin olmak üzere, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek, Didem Engin, Ali Şeker, İl Başkanı Cemal Canpolat, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve çok sayıda askeri personel katıldı.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ÇELENK GÖNDERDİ

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Cami avlusuna üzerinde şehidin resminin de olduğu 'Vatan Sağolsun! O şimdi cennette' yazılı pankart asıldı.

ACILI ANNE TABUTA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehit oğlunun tabutuna sarılan acılı anne Gül Berber, "Hayalleri, umutları yarım kalan yavrum. Ben sana kurban olurum yavrum" diyerek gözyaşı döktü.

HELALLİK ALINDI

Helallik alınmasının ardından şehit Onbaşı Mustafa Berber için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Bakırköy Müftüsü Mustafa Açıkalın, tarafından kıldırılan namazda baba Engin Berber ve kardeşi Muhammet Berber ile Vali Şahin birlikte saf tuttu. Namazın ardından silah arkadaşlarınca omuzlara alınarak taşınan tabut top arabasına taşındı. Bir süre devam eden tören yürüyüşünün ardından şehidin tabutu cenaze aracına konuldu. Yürüyüş sırasında Mustafa Berber'in ailesi ile mahalle ve okul arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

ŞEHİTLİKTE DEFNEDİLDİ

Şehit Onbaşı Mustafa Berber'in cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Garnizon Komutanlığı Mustafa Berber İstanbul Politika Güncel Haberler

title