Haberler

Şehit Ömer Koca'nın Adı Kavşakta Yaşayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Şırnak’ta sivil kıyafetle marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca’nın adının Bahçeler Caddesi ile Burhan Felek Caddesi’nin kesiştiği kavşağa verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Şırnak'ta sivil kıyafetle marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca'nın adının Bahçeler Caddesi ile Burhan Felek Caddesi'nin kesiştiği kavşağa verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıda, idareden gelen 31, komisyonlardan gelen 18 madde görüşülürken, meclis üyelerinin verdiği gündem dışı 12 teklif de karara bağlandı.

Meclis toplantısında, idare teklifleri arasında yer alan Aydıncık Belediyesi tarafından 4 Haziran 2016 tarihinde yapılacak 4. Uluslararası Kültür ve Tarım Festivali'ne maddi destek verilmesi ile 20-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak 43. Uluslararası Silifke Kültür Haftası için 75 bin TL destek verilmesi, meclis üyelerinin oylarıyla ilgili komisyonlara havale edildi. Merkez Yenişehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, İstemihan Talay Caddesi'ni 3. Çevre Yolu'na bağlayan 18. Cadde üzerine isabet eden 1. Derece Arkeolojik Sit Alanına ilişkin plan tadilatı teklifi de ilgili komisyonlara havale edilirken, Büyükşehir Belediyesi'ne ait MERULAŞ A.Ş.'nin sermaye artırımı ile ilgili teklifin de komisyona havalesi gerçekleştirildi.

ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER KOCA'NIN ADI KAVŞAKTA YAŞAYACAK

Öte yandan, geçtiğimiz Şubat ayında Şırnak'ta sivil kıyafetle marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca'nın adının merkez Akdeniz ilçesindeki Bahçeler Caddesi ile Burhan Felek Caddesi'nin kesiştiği kavşağa verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi programlarında yer alan projelerle ilgili gündemde yer alan katlı kavşaklar ve gündeme alınacak projelerle ilgili alt yapı, kurum ve kuruluşlarca deplaseler nedeniyle oluşacak zemin tahrip bedeli, ruhsat harcı, keşif bedeli gibi ruhsat bedellerinin ilgili kurumlardan alınmamasına yönelik teklif ise oy birliği ile komisyonlara havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların da görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Tarsus ilçesi Kuşçular Mahallesi ile Adana ili Karaisalı ilçesi Kıralan Mahallesi'ni birbirine bağlayan yolun, Mersin sınırları içerisinde kalan 3,5 kilometrelik kısmının yol ağına alınarak, Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına alınmasına dair komisyon raporu meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Kocamaz, söz konusu bölgenin turizme açılmasının planlandığını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Adana'ya ait yolu yaptığını belirten Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de Mersin sınırları içerisinde kalan kısmı tamamlayacağını kaydetti. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

"MAHKEME KARARINA UYMAK ZORUNDAYIZ"

Toplantıda, Yenişehir Belediye Meclisi'nin davaya konu olan ve mahkeme kararı çıkan Çiftlikköy Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar değişikliği teklifi tartışmaya neden oldu. Yenişehir Belediye Meclisi'nin 1/ 5000'lik plana 'Belediye Hizmet Alanı', 1/1000'lik plana ise 'Rekreasyon Alanı' olarak işaretlediği söz konusu parsellerle ilgili yapılan oylamada, teklif Meclis Üyesi Mustafa Güler'in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Oylamanın ardından söz alan Meclis Üyesi Mustafa Güler, burayla ilgili bir soruşturma açıldığını dile getirerek, "Mülkiyetin engellenmesi ile ilgili mahkeme kararları var. Mülkiye Müfettişleri tarafından da bu madde ile ilgili tüm meclis üyelerine soruşturma açıldı. Yargı kararı ortada dururken buna karşı bir karar alıyor gibiyiz. O nedenle bu maddenin tartışılması için meclis kararı çıkmalıdır. Yazılı ifadem alınmak üzere bana evrak geldi. Bu bakımdan ben ret oyu veriyorum" dedi.

Kendisi dahil 78 meclis üyesinin tamamına böyle bir evrak gittiğini belirten Başkan Kocamaz da "Müfettiş bu konu da 'eski karara dönün, mahkeme kararına uyun' diyor. Uyuşmazlığın kaldırılması için uyumluluk kararı alıyoruz. Bizden de mahkeme kararının uygulanması isteniyor. Bu noktada biz eskiye döneceğiz ve burayı hizmet alanı yapacağız, daha sonrasına bakılacaktır. Eski haline dönmek zorundayız" diye konuştu.

"HİÇBİR BELEDİYENİN BÜTÇESİ BUNLARI KARŞILAMAYA YETMEZ"

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise burada bir soruşturmanın söz konusu olmadığına dikkat çekerek, "Bakanlığın müfettişi mülk sahibinin isteği üzerine geldi. Hizmet alanını çevirip konut yapmak mümkün değildir. Şikayet üzerine ön inceleme yapılması isteniyor. 5 binlik planda, binlik ile 5 binlik uyumlu hale gelsin isteniyor. Kökten gelen bir konu değilse mahkeme reddediyor. Bir şeyi çok konuşmak doğru konuşmak değildir. Biz müfettişe oda verdik, bizim orada çalıştı. Ön inceleme için geldi. Bunun sonucunda Bakanlık soruşturma izni veriri ve bunu savcılık yürütür. Hakim, 'kısıtlılığı kaldırın' diyorsa bu, binlik planda kalkmaz. Bu sorunlar her yerde var. Hiçbir belediyenin bütçesi bu tür talepleri kaldırmaya yetmez. Bizim 15 yıllık bütçemiz de yetmez. Bu durumda AK Parti grubu, ilgili bakanlıkla görüşecek, bu konunun yasa ile çözülmesi için girişimde bulunacak" ifadelerini kullandı.

Toplantının son bölümünde görüşülen 12 adet gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bu maddeler içerisinde yer alan, Mersin Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü yazısı üzerine, hayata geçirilen trafiğin düzenlenmesi için kullanılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) hayata geçirilmesi konusunda Başkan Kocamaz'a yetki verilmesi ve 10 yıl süre ile işletilmesine yönelik teklif oy birliği ile kabul edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Yenişehir Ömer Koca Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title