Haberler

Şehit Olan Komiser Yardımcısı Başkent'te Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu 18 gün önce ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, Kocatepe Camisinde düzenlenen törenle son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu 18 gün önce ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, Kocatepe Camisinde düzenlenen törenle son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 18 gün sonra şehit olan Komiser Yardımcısı 26 yaşındaki Enis Kırımlı için Ankara Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene şehidin annesi Ümmühan, emekli astsubay olan babası Mehmet, kız kardeşi Belma, aile yakınları, TBMM İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, eski Meclis Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, ile vatandaşlar katıldı.

Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehidin ailesine taziyelerini sundular. Şehidin acılı annesi Ümmühan Kırımlı ve babası Mehmet Kırımlı'yı oğlunun görev arkadaşları olan kadın ve erkek özel harekat polisleri teskin etti.

Cenaze namazını kıldıran Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, "Şehitlerimizin musalla taşına gelmesiyle kara bağlayan bir milletiz. Her şehidimizle yeniden doğan, her şehidimizle yeniden dirilen bir medeniyete mensubuz. Biz yaptığımız dualar ve kıldığımız namazlarla bu düşüncemizi sürekli yineliyoruz, tekrarlıyoruz. Rabbim hepimize şehidimizin ismi gibi 'enis' olmayı nasip etsin" diye bir konuşma yaparak cenaze törenine katılan kalabalıktan helallik istedi.

Cenaze namazının öncesinde bir şehit yakınının "Şehidim, ecdadımıza selam söyle" şeklinde ağıtlar yakması dikkat çekti. Öte yandan cenaze törenine katılması beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ve Davutoğlu için Kocatepe Cami'nin minarelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Törene katılmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, cenaze törenine çelenk gönderdi.

Törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne götürüldü. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kocatepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title