Haberler

Şehit Oğlunun Organlarını Bağışlayan Anneye Plaket

Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini protesto sırasında Bağcılar'da 16 yaşında şehit düşen Halil İbrahim Yıldırım'ın organlarını bağışlayan ailesine plaket sunuldu.

Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini protesto sırasında Bağcılar'da 16 yaşında şehit düşen Halil İbrahim Yıldırım'ın organlarını bağışlayan ailesine plaket sunuldu.

Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince Organ Bağış Haftası kapsamında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Marmara Bölge Sorumlusu Ahmet Demirel, yaptığı konuşmada, organ bağışının hayat kurtardığını ve bu konuda vatandaşların bilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 70 bin kişinin organ yetmezliği pençesinde olduğunu belirten Demirel, "İki il nüfusundan fazla insan organ yetmezliği nedeniyle organ beklemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı birçok hasta bugün bekleme listesinde beklemekte. Beklemek ise çok zor. Organ bağışı yapan bütün ailelere teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştu.

"Oğlum vefat etti, diğer canlar yaşasın"

Etkinliğe, 15 Temmuz'da Bağcılar'da FETÖ'nün darbe girişimini protesto sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 16 yaşındaki oğlu Halil İbrahim Yıldırım'ın organlarını bağışlayan anne Gazel Yıldırım da katıldı.

Yıldırım, gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Çok zor. Boğazım düğümleniyor ve konuşamıyorum. Halil İbrahim'in organlarını bağışlayarak, çok güzel bir şey yaptığımı düşünüyorum. Babası ile beraber güzel bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Herkesin bu kararı vermesini öneriyorum. Oğlum vefat etti, diğer canlar yaşasın. Toprağın altında organları çürüyeceğine, başka insanlara hayat versin, onlar yaşasın."

Konuşmaların ardından anne Gazel Yıldırım'a, Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Celal Yola ve İstanbul Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Muhlis Eren tarafından plaket takdim edildi.

"Böbrek nakli olmak zorundayım"

Etkinlikte, organ nakli olmayı bekleyen ve nakil olan hastalar da yaşadıkları zorlu süreci anlattı.

Arzu Selçuk, 6 yıldan beri diyaliz hastası olduğunu ve böbrek nakli olmak için beklediğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Fiziksel olarak da psikolojik olarak da yoruldum. İşimi bırakmak zorunda kaldım. Makineye bağlı olduğum süreçte endişelerim var. Rahat uyuyamıyorum. Bu sıkıntıların üzerinden bir şekilde aileniz, sevdikleriniz ve doktorların sayesinde gelebiliyorsunuz. Her geçen gün değerlerim biraz daha yükseliyor. Diyalize girmek de bir çözüm değil. Nakil şart ve mutlaka böbrek nakli olmak zorundayız. Daha uzun yaşayabilmek için böbrek nakli olmam gerekiyor. Umarım bu tür etkinlik ve seminerler vatandaşlarımızı biraz daha bilinçlendirir ve organ bağışını daha çok artar. Çok daha fazla insanın hayatı kurtulur."

Ersan Çölgezen de 10 yıl sonra bulunan böbreğin nakil edilmesi sayesinde hayata tutunduğunu anlatarak, organ naklinin önemli olduğunu vurguladı.

Etkinlikte, diğer donör ailelerine de plaket verildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Bağcılar Bakırköy Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title