Haberler

Şehit Oğlu Minik Efe'den Herkesi Ağlatan Cümleler

Van’ın Gürpınar ilçesinde PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ve Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik için tören düzenlendi.

Van'ın Gürpınar ilçesinde PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ve Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik için tören düzenlendi. Törende şehit Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik'in küçük oğlu Efe'nin tabutu göstererek, "Anne, babam onun içinde mi yatıyor?" sözleri herkesi ağlattı.

Gürpınar ve Çatak ilçeleri yol ayrımında sabah saatlerinde PKK ile çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile destek amaçlı bölgeye giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik şehit düştüler. Şehitler için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Van Valisi İbrahim Taşyapan, askeri erkan ve şehitlerin ailelerinin katıldığı tören, şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı. Törende şehit Özer Salik'in oğlu Efe Kağan Salik'in annesine tabutu göstererek, "Anne, babam onun içinde mi yatıyor?" sözleri herkesi ağlattı. Şehidin eşi Emine Salik ise, "Gitti, beni bırakıp gitti. Neden beni bırakıp da gittin? Seni kara topraklar mı aldı?" diyerek feryat etti.

Okunan duanın ardından şehitlerin naaşı gözyaşları arasında silah arkadaşları tarafından uçağa taşındı. Şehitler, düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketlerine uğurlandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürpınar Politika Güncel Haberler

title