Haberler

Şehit Oğlu İçin 'Müze Şehit Evi' Yaptırdı

Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Sami Aktaş, 6 yıl önce Hakkari'de şehit düşen oğlu jandarma komando çavuş Emrah Aktaş'ın anılarını, yaptırdığı müze evde yaşatıyor.

Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Sami Aktaş, 6 yıl önce Hakkari'de şehit düşen oğlu jandarma komando çavuş Emrah Aktaş'ın anılarını, yaptırdığı müze evde yaşatıyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağıl Dağlıca Bölgesi Oramar Tepesi'nde 8 Mayıs 2010'da PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu Ordulu jandarma komando çavuş Emrah Aktaş şehit oldu. Her yıl şehit oğlu için anma düzenleyip kurban kesen evli 3 çocuk babası Sami Aktaş, Ulubey İlçesi'ne bağlı Ören Mahallesi'nde oğlunun mezarı yanına, anılarını yaşatmak için 'Şehit Evi' yaptı, bayrak ve oğlunun fotoğraflarıyla donattı.

Şehit oğlunun çocukluğuna ve gençliğine ait eşyaları, askerdeki üniforması ve fotoğraflarını da müzeye çevirdiği evde sergileyerek anılarını yaşatan Sami Aktaş, şunları söyledi:

"Hakkari'de çocuğum şehit oldu, vatan sağ olsun demekten başka şeyimiz kalmadı. Oğlumu sonsuza kadar nasıl yaşatabilirim, benden sonra da yaşasın diye düşündüm. Burada ona ait bir şehitlik, şehitlik evi ve müze yaptım. Benden sonra kalan nesiller anı olarak yaşatacak. Bununla acımı hafifletmeye çalışıyorum. Buraya gelenler bunun Türkiye'de tek olduğunu söylüyorlar. Buraya her kültürden insan geliyor, ayrımcılığımız da olmaz. Günün önemi anlamına göre burada acımızı paylaşırız. Alevi Bektaşi kültüründen gelen bir insanım. Hiç ayrımcılıkta yapmadım. Allah kimseye evlat acısı göstermesin."

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sami Aktaş Hakkari Ulubey Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title