Haberler

Şehit Murat Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin "Bu saldırıyı milletimizin ve ülkemizin huzuruna aslında yaptılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin "Bu saldırıyı milletimizin ve ülkemizin huzuruna aslında yaptılar. Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize saldırdılar. Bizde buna karşı hiçbir şekilde teröre karşı boyun eğmeyeceğiz, korkmayacağız bu yaşananlardan sonra azmimizi daha da artıracağız. Devlet ve millet olarak ele ele verip, terörle mücadelemizi daha kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Diğer yandan da kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha çok pekiştireceğiz." dedi.

İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Murat Yılmaz için Muş'ta düzenlenen törene katılan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hüzünlü bir gün yaşadıklarını belirterek, hainlerin Mevlit Kandili'ni maalesef kana buladığını söyledi.

Hiçbir kutsalı olmayan, hiçbir kutsal tanımayan terör örgütünün, hain bir saldırıyla İstanbul'da polis ve sivil vatandaşları şehit ettiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bunlardan biri de Muşlu kardeşimiz polis memuru Murat Yılmaz'dır. Biz de onun cenaze merasimine geldik. Muşlu vatandaşlarımızla şehidimizi defnettik. Cenab-ı Allah şehidimize ve bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Öncelikte ailesine metanet ve sabır diliyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama ben babasını ve ailesi çok metanetli gördüm. Allah onlardan razı olsun. Mevlit Kandili'nde şehit olan kardeşimizi Cenab-ı Allah peygamber efendimize komşu eylesin. Bütün şehitler ile bu kardeşimize saldıranlar aslında hepimize saldırdılar. Polislerimiz bizi korumak için oradaydılar. Ülkemizin dört bir yanında canları pahasına görev yapıyorlar."

"Bu saldırıyı milletimizin ve ülkemizin huzuruna aslında yaptılar. Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize saldırdılar. Bizde buna karşı hiçbir şekilde teröre karşı boyun eğmeyeceğiz, korkmayacağız bu yaşananlardan sonra azmimizi daha da artıracağız. Devlet ve millet olarak ele ele verip, terörle mücadelemizi daha kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Diğer yandan da kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha çok pekiştireceğiz." diyen Yılmaz, "Bu terör eylemlerini yapanlar ve arkasındakiler neyi amaçlıyorlarsa, biz onun tam tersine hareket edeceğiz, daha çok kenetleneceğiz. Allah'ın izniyle doğru bildiğimiz yoldan kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, bölgenin terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu ve farklı isimler altında terör saldırılarının yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ama hepsinin amacı bir. Hepsi bu ülkenin huzuruna, birliğine, beraberliğine yönelmiş durumda. Hepsi bu ülkenin ilerleyişini, güçlenmesini durdurmaya çalışıyor. Ama biz inşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde ilerlemeye daha ileri hedeflere yürümeye devam edeceğiz. Şehitlerimizi de kalbimizde yaşatacağız. Biz inanıyoruz ki şehitler ölmez, diridirler. Şehitlerimiz Cenab-ı Allah'ın katında rızıklanıyor. Dolayısıyla şehitlerimizi bu yüce mertebeye yollarken bir taraftan da hüznümüz ve acımız var. Ama diğer taraftan da şehitlerimizin emanetine layık olmak için her türlü gayreti sarf edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Murat Yılmaz İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

title