Haberler

Şehit Murat Yılmaz'ın Son Yolculuğu

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yılmaz için memleketi Muş’ta binlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi.

İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yılmaz için memleketi Muş'ta binlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi.

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından görevli Çevik Kuvvet ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Murat Yılmaz için Muş Valiliği önünde tören yapıldı. Tören alanına getirilen şehidin naaşıyla binlerce kişi "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Güçlükle ayakta duran şehit Yılmaz'ın ailesine sağlık ekipleri müdahale ederken, ayakta durmakta güçlük çeken baba Nazım Yılmaz, Vali Seddar Yavuz tarafından teselli edildi.

Burada bir konuşma yapan Vali Yavuz, bugün yine üzüntülü ve büyük acı içerisinde olduklarını, yaşanılan acıyı içlerine akıttıklarını ifade etti. Yavuz, "Bu hainler, bu alçaklar, bu vatan hainleri, bu bayrak ve din düşmanları dün de olduğu gibi bugün de efendilerine, küresel güçlere maşalık ettiler, efendilerini mutlu ettiler. Ama 79 milyon vatan evladını ve ümmeti mutsuz ettiler. Ümmetin kalbini incittiler" dedi.

"Ölümler bizim için Allah'a kavuşmaktır"

"Murat'ımı muradına eremeden kara toprağa gönderdiler" diyen Vali Yavuz, "Ama biz biliyoruz ki; inanıyoruz ve güçlüyüz. Biz Müslümanız elhamdülillah. Biz şehit olanların ölmediğine, onların canlı olduğuna, diri olduğuna ve Peygamber Efendimize komşu olduğuna iman ederiz. O yüzden ölümler bizim için ölüm değildir, başlangıçtır, diriliştir, Allah'a kavuşmaktır, Allah yolunda ölmektir. İşte Murat kardeşimiz de öyle yaptı. Vatanına, milletine, bayrağına, dinine sahip çıktı ve gencecik yaşında şehit oldu" şeklinde konuştu.

"Fare gibi deliklerinizde yaşamaya devam edeceksiniz"

Malazgirt ruhunun halen yaşadığını dile getiren Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha haykırmak istiyorum. 1071'de yapmış olduğumuz toplumsal sözleşmeye 79 milyon vatan evladı sahiptir. Malazgirt ruhu halen yaşıyor. Biz tek milletiz, tek bileğiz ve tek yüreğiz. Yedi düvel nasıl haçlı seferleriyle üzerimize yürürse, bugün de üzerimize yürümeye devam ediyor. Ama bilsinler ki bu ülkeyi asla bölemeyeceksiniz. Bu hain maşalara diyorum ki, siz fare gibi deliklerinizde yaşamaya devam edeceksiniz, biz de sizleri kovalamaya devam edeceğiz. Biz, isteseniz de istemeseniz de büyük Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi kuracağız. Bu topraklarda yaşamanın bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. Ama biz bu bedeli bin yıldır ödüyoruz ve Allah'ın izniyle yeni baştan mazlumların, Müslümanların sesi olmaya adayız ve bunu hiçbir güç engelleyemeyecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından İl Müftüsü Alettin Bozkurt tarafından dua okunmasının ardından şehit Yılmaz'ın naaşı, cenaze namazının kılınması için Salih-Muhlise Çağlayan Camii'ne geçildi.

Düzenlenen törene Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, askeri erkan, çok sayıda polis, şehit yakınları ve binlerce kişi katıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Yılmaz Nazım Yılmaz Beşiktaş İstanbul Politika Güncel Haberler

title