Haberler

Şehit madencilerin yakınlarına iftar -

İzmir Müftülüğü, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren bazı işçilerin ailelerinin yaşadığı Kınık'ta iftar programı düzenledi.

İzmir Müftülüğü, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren bazı işçilerin ailelerinin yaşadığı Kınık'ta iftar programı düzenledi.

Kınık Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Faciada yaşamını yitiren bazı madencilerin Kınık ve Bergama ilçelerinde yaşayan ailelerin katıldığı etkinlikte iftar duasını Alevi dedesi Kasım Güvercin okudu.

Etkinlikte konuşan İl Müftüsü Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan ayında "Hiç kimse kimsesiz kalmasın" temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirterek, bu çerçevede Soma'da şehit olan madencilerin aileleriyle, yakınlarıyla bir iftar sofrasında bir araya gelmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Ramazan ayının Kur'an, arınma, oruç, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade eden Muslu, "O nedenle bu ay her birimizin Kur'an ile olan ilgisini, alakasını gözden geçirmesine, oruç tutarak nefsimizle mücadelemizi gözden geçirmemize önemli bir fırsat sunuyor" dedi.

Bergama Kaymakamı ve Kınık Kaymakam Vekili Uğur Kolsuz da Soma'nın büyük ve çok yakın bir acı olduğunu kaydederek, "Acıdan en fazla Soma ve Kınık'taki ailelerimiz etkilendi. Devletimiz ailelere desteklerine devam edecek. Devletimizin bu kadar kısa sürede acılı ailelere destek olmasından dolayı devletimizin büyüklüğünü görmüş olduk" diye konuştu.

-"Unutulur gibi değil"

İftara katılan ve Soma'daki maden faciasında 25 ve 28 yaşlarındaki iki oğlunu kaybeden Ali Gezgin, Soma'nın acısının devam ettiğini, unutulacak gibi olmadığını söyledi.

Köseler Mahallesi'nde yaşayan Gezgin, aileye oğullarının baktığını aktararak, şimdi kendisinin emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını, hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta durabildiklerini ifade etti.

Yaya Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Dağlı da 35 yaşındaki kardeşi Ruhi Dağlı'nın maden şehidi olduğunu hatırlatarak, kendisinin hayvancılıkla geçimini sağladığını, olaydan önce madende yaşamayı düşündüğünü, ancak olaydan sonra öyle bir düşüncesinin kalmadığını anlattı.

-İzmir Müftülüğü

Kaynak: AA / Güncel

Bergama İzmir Kınık Soma Politika Güncel Haberler

title