Haberler

Şehit Madenciler Dualarla Anıldı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 2011 yılında, Çöllolar Kömür havzasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 11 madenci dualarla anıldı.

Park Teknik A.Ş. Çöllolar Açık Ocak İşletmesi Kömür Havzasında 5 yıl önce meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 11 madenci için anma töreni düzenlendi. Çöllolar Kömür havzasında yaptırılan anıt mezarda düzenlenen törene madenci yakınlarının yanı sıra Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, daire amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Afşin Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür İşletmesi'nde 6 ve 10 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen ve 11 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan göçüklerin 5. yıldönümü dolayısıyla mevlit okutuldu. 2011 yılında yaşanan göçükte tüm aramalara rağmen bulunamayan 9 madenci için Çöllolar Kömür Havzası'nda hazırlanan anıt mezarda Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın isimleri bulunuyor.

Törende konuşan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, "2011 yılında facia bir kazanın akıbetini hep beraber yaşadık. Burası siyaset meydanı değil. Ailelerin acısını paylaşmaya geldik. Şehit aileleri ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Ne yazık ki 9 tane canımız orda. Ancak sözün bittiği yerdeyiz. Biz sendikacı olarak ve işverenleri ailelerin yanında olmak zorundayız. Elimizden geldiğince Maden-İş Sendikası olarak yardımcı oluyoruz. Tabi ki ailelerimiz üzgün, kırgın bunu biliyoruz. Hiç kimse bırakın 11 canı bir can bile verilmesine razı olmaz. Soma'da 301, Ermenek'te 18 canımızı kaybettik ve bir bir giden şehitlerimiz. İnşallah böyle acıları Cenab-ı Allah Türk Milletine yaşatmaz" dedi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ise 2011 yılında meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan 11 madencinin hayatını kaybettiği olayı hatırlamak için ölümlerinin 5. yılında burada bulunduklarını söyledi. Budan, "Mekanları cennet olsun. Allah böyle bir acıyı, böyle bir afeti ne ilçemize ne de ülkemize yaşatmasın. Onlara rahmet diliyoruz. Kalanlarına sabır diliyoruz" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Park Teknik Edip Budan Elbistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title