Haberler

Şehit Kaymakamın Babası Asım Safitürk Açıklaması

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde oturan şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, dün çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerini ziyaret teklifini kabul etmediğini belirtti.

Baba Safitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli programları için dün Sakarya'ya gelen Kılıçdaroğlu'nun kendisine ziyaret teklifinde bulunduğunu söyledi.

Çocuğunun 4 ay önce şehit düştüğünü, 4 aydır evlat acısı çektiğini anlatan Safitürk, "Cenaze günümde Reis-i Cumhur, Başbakan ve bakanlar geldi, devlet, millet buradaydı. Acaba bizim Kılıçdaroğlu neredeydi? Aklıma o geldi. Kılıçdaroğlu'na böyle konuşmayı istemezdim, ben bir vatandaşım, o da ana muhalefet partisinin başkanıdır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret istediğinin kendisine iletildiğini aktaran Safitürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Israr edince ben dedim ki, 'Barış adamıyım, ille de Kılıçdaroğlu bizimle görüşmek istiyorsa memleketimizin insanıdır, çok vatandaşın oyunu almıştır, kapıları kapatmayacağım, 'evet' için söz versin bana.' çünkü bu referandum, parti referandumu değil. Parti bayrakları meydanda dalgalanmayacak. Sadece Türk bayrağı dalgalanacak. Türk bayrağının inmesi için mi millete 'hayır' dedirtecek, yoksa 'evet dalgalansın, Türk bayrağı ebediyete kadar sembolümüzdür.' demeyi mi isteyecek. Sakarya'daki seçmenine Türk bayrağının dalgalanması için 'evet' diyeceksiniz derse, başımızın üstünde yeri var ama bu bayrağı sevmeyenler, bu milletin evlatlarını şehit edenler ve onları destekleyenlere kapı açmışsa, onlara prim veriyorsa kusura bakmasın. Gelmemesi daha iyi. Böyle olsun istemezdim."

Asım Safitürk, cenaze gününde yurt dışında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cenazenin ikindiye çekilmesi durumunda cenazeye katılmak istediğini kendilerine ilettiğine işaret ederek, "Sayın Kılıçdaroğlu neredeydi? 4 aydır hiç uğramadı da neden şimdi aklına ziyaret geldi? Bir takiye ve şov gibi geliyor bana. Bunları ona yakıştırmak istemiyorum, memleket adamıdır, ona oy veren vatandaşlarımız da kusura bakmasın, onları tenzih ediyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğini sarsacak 'hayır' propagandası yapıldığı zaman kusura bakmayın, ben buna taraf değilim, hiçbir zaman da taraf olamam." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bugün en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan baba Safitürk, meydanlarda toplanan milletlerin topyekun, "Evet biz bir milletiz, ırkı, cinsi ne olursa olsun biriz, beraberiz, biz milletimize, ezanımıza, bayrağımıza bağlıyız." demelerini tavsiye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Kemal Kılıçdaroğlu Arifiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title