Haberler

Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Çelik'in Baba Evinde Yas - İzmir

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehit'in baba evinden görüntüler Şehit'in ailesinin görüntüleri Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in İzmir'deki baba ocağında yas var. Konak ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde birlikte yaşayan babası Mehmet, annesi Cennet, eşi Suna, 13 yaşındaki kızı Mesude ve 12 yaşındaki oğlu Mustafa ile Başçavuş Çelik'in şehit olabileceğini duyarak eve gelen yakınlarının "iyi haber umudu", askeri yetkililerin gelmesiyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit'in baba evinden görüntüler

Şehit'in ailesinin görüntüleri

Diyarbakır- Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in İzmir'deki baba ocağında yas var.

Konak ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde birlikte yaşayan babası Mehmet, annesi Cennet, eşi Suna, 13 yaşındaki kızı Mesude ve 12 yaşındaki oğlu Mustafa ile Başçavuş Çelik'in şehit olabileceğini duyarak eve gelen yakınlarının "iyi haber umudu", askeri yetkililerin gelmesiyle sona erdi.

Askerlere sarılan aile bireylerinden anne Cennet Çelik, "Ne olursunuz, beni hemen oğlumun yanına götürün" diyerek gözyaşı döktü. Fenalaşarak yere yığılan eşi Suna Çelik ile bazı yakınlarına, sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Yaklaşık 2 yıl önce Diyarbakır'da göreve başlayan şehidin, 3 ay önce eşi ve çocuklarını terör olaylarının artması üzerine anne ve babasının yanına gönderdiği, izne geldiği İzmir'den 15 gün önce görevine döndüğü öğrenildi.

Kuzeni Esma Çelik, AA muhabirine, amca oğlu Halit Zilani Çelik'in bu sabah saat 10 civarı aradığı eşi ve çocuklarıyla telefonda konuşup kendisini merak etmemelerini söylediğini anlatarak, "Ailesi hep endişeliydi. Yerin atında tünelde yaşayanlara, insan olmayanlara lanet olsun. Ben bile elime silah alıp onları taramak istiyorum. Artık buramıza kadar geldi" diye konuştu.

Bu arada şehidin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına kapak fotoğrafı olarak, geçen ay Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç'in fotoğrafını koyduğu, "Asker çocuğu olmak, aylar sonra gelen babamıza hasretle sarılmaktır" başlıklı yazıyı paylaştığı gözlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Bingöl Konak İzmir Politika Güncel Haberler

title