Haberler

Şehit İsimleri Sınıflarda Yaşatılacak

Hamamözü Kaymakamlığı'nca hayata geçirilen projeyle, ilçe nüfusuna kayıtlı şehitlerin isimleri, örnek sınıf, okuma salonu ve uygulama sınıflarına verildi.

Hamamözü Kaymakamlığı'nca hayata geçirilen projeyle, ilçe nüfusuna kayıtlı şehitlerin isimleri, örnek sınıf, okuma salonu ve uygulama sınıflarına verildi.

Kaymakamlıkça ilçedeki ilkokul, ortaokul ve liselerde oluşturulan beş sınıfa, şehit astsubay Hasan Bolat, şehit uzman jandarma çavuş Ertan Taş, şehit jandarma er Mehmet Alaca, şehit polis memurları Alaaddin Pergel ve Tahsin Atik'in isimleri verildi.

Hamamözü Hamit Kaplan Lisesinde, Alaaddin Pergel'in adının verildiği sınıfın açılışına katılan Hamamözü Kaymamı Kadir Güntepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet olarak en önemli vazifelerinden birinin, şehit ve ailelerine sahip çıkmak, onlara hak ettiği değeri vermek olduğunu söyledi.

"Şehitlerimizin isimlerini ilelebet yaşatmak istiyoruz" diyen Güntepe, "Söz konusu okullarımızda oluşturduğumuz beş sınıfımıza beş şehidimizin adını verdik. Temel amacımız şehitlerimizin isimlerinin ilelebet yaşatılması. Diğer bir hedefimiz ise öğrencilerimize şehit mertebesinin, şehitlik makamının öneminin vurgulanması" dedi.

Vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitler için örnek sınıflar oluşturmaktan duydukları mutluluğu ifade eden Güntepe, "Kaymakamlık dışında İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında şehitlerimizin isimleri eğitim kurumlarında da yaşayacak" diye konuştu.

Şehitlerin isimlerinin söz konusu proje ile kuşaktan kuşağa aktarılacağını belirten İlçe Emniyet Amiri Ömer Kapsal ise öğrencilerin hem şehitleri tanımaları hem de hatırlamaları amacıyla böyle bir uygulamaya katkı sağladıklarını vurguladı.

Programa, şehit yakınlarının yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Mustafa Parlakay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Alaca Hamamözü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title