Haberler

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması Sonuçlandı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması Sonuçlandı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması sonuçlandı. Yarışmada, Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü muhabirleri Zeynep Hoşgörür, Halil Şahin, Arif Yakıcı ile kameramanlar Necdet Pamuk ve Servet Ülkü, 3 dalda ödül aldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Lokali'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yarışmanın bu yıl da iki ayrı bölümde düzenlendiğini söyledi.

Sertel, sarı basın kartı sahiplerinin katıldığı bölümde 18 dalda 77 gazetecinin 91 eserle, sarı basın kartı olmayan ve genç gazetecilerin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen bölümde ise 12 dalda 57 gazetecinin 64 eserle yarışmaya katıldığını bildirdi.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması'na bu yıl rekor katılımla toplamda 134 kişinin 155 eserle başvuruda bulunduğunu anlatan Sertel, şöyle konuştu:

'İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda yarışmanın jürisi bu yıl ilk kez İzmir dışına da taşarak, alanında isim yapmış deneyimli gazetecilerden ve akademisyenlerden oluştu. Bu yıl bir başka ilk ise yazılı ve görsel basından sonra hayatımıza çok hızlı şekilde giren internet haberciliğinin de yarışmamıza dahil edilmesi oldu. Yönetim kurulumuzun aldığı kararla internet üzerinden haber yayını yapan sitelerde yayınlanan eserler de yarışmaya kabul edildi.'

Sertel, 16 kişiden oluşan yarışma Büyük Jürisi'nde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Cumhuriyet Gazetesi çizeri Kamil Masaracı, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık, Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer, Gözlem Gazetesi Yazarı Öcal Uluç, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, ön jüriyi temsilen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Levent Bimen ve Yönetim Kurulunu temsilen Medat Şenay'ın yer aldığını kaydetti.

Yarışmada toplam 26 dalda 30 gazetecinin ödüllendirildiğini ifade eden Sertel, yarışmanın ödül töreninin Türk ve İzmir basını için çok önemli ve anlamlı bir gün olan '15 Mayıs Hasan Tahsin'i Anma Günü'nde yapılacağını sözlerine ekledi.

Jüri üyelerinden Öcal Uluç, bu yıl çok başarılı eserlerin yarışmaya katıldığını, birinciyi seçmekte zorlandıklarını belirtti.

Levent Bimen ise ön jüride İzmirli gazetecilerin görev yaptığını, sonra da büyük jürinin ödül alan eserleri seçtiğini bildirdi.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda ödül kazanan gazeteciler ise şöyle:

Haber: Nuray Kaya (Yeni Asır Gazetesi - İrfan Türksever Ödülü) Jüri Özel Ödülü: Figen Çaylak (Doğan Haber Ajansı) Güncel Yazılar: Özgür Murat Kaynar (Milliyet Gazetesi)

Araştırma: Nihat Delibaşı - Nihal Aşkın (Habertürk Gazetesi)

Röportaj: Neşet Dişkaya (Habertürk Gazetesi)

Seri Röportaj: Gönül Soyoğul (Ege'de Son Söz)

Fotoğraf: Arif Yakıcı (Anadolu Ajansı)

Sayfa düzeni: Fatih Ümit Öner (Yeni Asır Gazetesi) Spor Güncel Yazıları: İbrahim Halil Fincan (Yeni Asır Gazetesi)

Spor Haberi: Gökhan Özyurtlu (Yeni Asır Gazetesi)

Jüri Özel Ödülü: Ulaş Sağ (Hürriyet Gazetesi)

Spor Araştırma Röportaj ve Seri Röportaj: Erhan Hartaç (Habertürk Gazetesi) Spor Fotoğrafı ve Foto Röportaj Ödülü: Gökhan Özyurtlu (Yeni Asır Gazetesi)

Radyo - TV Haber: Necdet Pamuk - Halil Şahin (Anadolu Ajansı)

Jüri Özel Ödülü: Sefer Ayçe, Tayfun Er (ATV)

Radyo - TV Haber Program: Saadet Bekar (TRT) Radyo - TV Program: Saadet Bekar (TRT) TV Program Görüntü: Mehmet Türkoğlu (TRT) Radyo - TV Haber Program Spikerliği: Füsun Ünsal (TRT)

- Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması:

Haber: Arif Çayan (İhlas Haber Ajansı - Özcan Özkesen ödülü)

Jüri Özel: Ceyhan Torlak (Habertürk Gazetesi)

Araştırma: Erkan Doğan (Yeni Asır Gazetesi)

Fotoğraf ? Foto Röportaj: Emre Tazegül (Yenigün Gazetesi)

Spor Haberi: Bahri Karataş (Doğan Haber Ajansı)

Spor Fotoğrafı ? Foto Röportaj: Görkem Türkyılmaz (Yeni Asır Gazetesi)

Sayfa Düzeni: Lütfi Çelik (Yeni Asır Gazetesi) Radyo ? TV Haber Ödülü: Servet Ülkü, Zeynep Hoşgörür (Anadolu Ajansı) Radyo ? TV Program: Meryem Doğan (TRT- Sadık Ersümer Ödülü)

TV Program Görüntü: Hasan Yılmaz (TRT) Karikatür: Ömer Çam (İzmir Life Dergisi) (MED-MV-ESA-SA) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
title